Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, στο Δημοτικό Καλυβίων

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων Αγρινίου, συμμετείχε ενεργά στον φετινό εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών και οι μαθητές και οι μαθήτριες στο μάθημα της Αγγλικής γλώσσας γνώρισαν τις γλώσσες της Ευρώπης, έφτιαξαν αφίσες, σημαίες, κολάζ και σελιδοδείκτες και κατανόησαν τη σημασία της πολυγλωσσικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης για τον δημοκρατικό πολιτισμό.

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (European Day of Languages)1, κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, καθιερώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2001, με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe), το οποίο συμπληρώνει φέτος 75 χρόνια από την ίδρυσή του. Κάθε τέτοια ημέρα ενώνουν τη φωνή τους το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών2 (European Center for Modern Languages) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission), με σχολεία, Πανεπιστήμια, γλωσσικά ινστιτούτα, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και πολίτες απ’ όλη την Ευρώπη και τον κόσμο για να εορτάσουν τον γλωσσικό πλούτο της Ευρώπης και του πλανήτη, με ποικίλες εκδηλώσεις.

Οι γλώσσες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να καλλιεργήσουμε και να αναδείξουμε. Χρησιμεύουν ως γέφυρες επικοινωνίας με άλλους πολιτισμούς, προάγοντας την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή και διευκολύνουν την πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες.

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού συμμετέχει ενεργά στο έργο του Συμβουλίου της Ευρώπης και ειδικότερα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών, Οργανισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο οποίος προωθεί την ποιοτική διδασκαλία και εκμάθηση των γλωσσών για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Η ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων

https://dim-kalyv-new.ait.sch.gr/index.php