Αφιερώματα

Τα Καλύβια της Ελλάδας…

TPL_IN

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Πόσα είναι άραγε  τα χωριά, οι κωμοπόλεις ή οι οικισμοί στην Ελλάδα, που φέρουν την ονομασία Καλύβια. Εκτός λοιπόν από το χωριό μας, τα Καλύβια Αγρινίου, υπάρχουν επίσης σε πολλές περιοχές της επικράτειας, όπου αναφέρεται αυτό το τοπωνύμιο.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Ο ¨πύργος¨ των Καλυβίων...

TPL_IN

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Το παλιό υδραγωγείο, ένα πανύψηλο κτίσμα σαν πύργος, που βρίσκεται στη βορινή πλευρά των Καλυβίων, εδώ και λίγα χρόνια στέκει αγέρωχο και ακούνητο, ξεχασμένο και απόμακρο, σαν ένας σιωπηλός ¨παρατηρητής¨  του χωριού και του κάμπου…

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Δεριείς ή Δηριείς: Ένα αρχαίο Ακαρνανικό φύλο που πολιορκήθηκε στο Αρχαίο Αγρίνιο

TPL_IN

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Του Λίνου Υφαντή

Ένα αρχαίο τοπικό Ακαρνανικό φύλο, που χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου ήταν οι Δεριείς ή Δηριείς. Οι Δηριείς φέρονταν τον 3ο αιώνα π.Χ. να κατοικούσαν στην περιοχή μεταξύ αρχαίας Στράτου, Φυτειών και σημερινής Ρίγανης. Εν ολίγοις καταλάμβαναν τη δυτική πλευρά του Αχελώου και του Αιτωλικού κάμπου.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Το χωριό μας στο φως του χειμωνιάτικου ήλιου!

TPL_IN

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Το χωριό μας παραμένει όμορφο κάθε εποχή του χρόνου, αλλά και τώρα το χειμώνα αρκεί μια λιακάδα για να φωτίσει τους δρόμους, τις γειτονιές και τη φύση!

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Στέλιος Ε. Πρεβεζάνος (1909-1987) - Ταξιδεύοντας με το παλιό λεωφορείο του ΚΤΕΛ

TPL_IN

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Σε αφήγηση του Ευάγγελου Στ. Πρεβεζάνου

Για τη δημιουργία και την ανάπτυξη των συγκοινωνιών στην Αιτωλοακαρνανία, σπουδαίο ρόλο διαδραμάτισαν τα υπεραστικά λεωφορεία και οι πρώτοι αυτοκινητιστές, όπως ο Στέλιος Ε. Πρεβεζάνος από το Ξηρόμερο,  πραγματικοί «ήρωες» και πρωτοπόροι της εποχής τους, οι οποίοι αποτέλεσαν τον σύνδεσμο που ένωσε τις απομακρυσμένες περιοχές και τα χωριά με τα αστικά κέντρα εντός και εκτός του νομού μας.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE