Ένας απόρρητος βρετανικός χάρτης του 1943…

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Έναν σπάνιο χάρτη της περιοχής μας, προερχόμενο από τα Βρετανικά Αρχεία, ένας χάρτης της περιοχής του Αγρινίου, με ημερομηνία 08.1943, ανέδειξε ο συμπατριώτης μας ερευνητής, Αλέξης Κατεφίδης, μέσα από τη ηλεκτρονική σελίδα «Αιτωλία και Ακαρνανία στο πέρασμα του χρόνου».

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Τα Καλύβια της Ελλάδας…

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Πόσα είναι άραγε  τα χωριά, οι κωμοπόλεις ή οι οικισμοί στην Ελλάδα, που φέρουν την ονομασία Καλύβια. Εκτός λοιπόν από το χωριό μας, τα Καλύβια Αγρινίου, υπάρχουν επίσης σε πολλές περιοχές της επικράτειας, όπου αναφέρεται αυτό το τοπωνύμιο.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Ο ¨πύργος¨ των Καλυβίων...

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Το παλιό υδραγωγείο, ένα πανύψηλο κτίσμα σαν πύργος, που βρίσκεται στη βορινή πλευρά των Καλυβίων, εδώ και λίγα χρόνια στέκει αγέρωχο και ακούνητο, ξεχασμένο και απόμακρο, σαν ένας σιωπηλός ¨παρατηρητής¨  του χωριού και του κάμπου…

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Το χωριό μας στο φως του χειμωνιάτικου ήλιου!

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Το χωριό μας παραμένει όμορφο κάθε εποχή του χρόνου, αλλά και τώρα το χειμώνα αρκεί μια λιακάδα για να φωτίσει τους δρόμους, τις γειτονιές και τη φύση!

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Δεριείς ή Δηριείς: Ένα αρχαίο Ακαρνανικό φύλο που πολιορκήθηκε στο Αρχαίο Αγρίνιο

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Του Λίνου Υφαντή

Ένα αρχαίο τοπικό Ακαρνανικό φύλο, που χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου ήταν οι Δεριείς ή Δηριείς. Οι Δηριείς φέρονταν τον 3ο αιώνα π.Χ. να κατοικούσαν στην περιοχή μεταξύ αρχαίας Στράτου, Φυτειών και σημερινής Ρίγανης. Εν ολίγοις καταλάμβαναν τη δυτική πλευρά του Αχελώου και του Αιτωλικού κάμπου.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE