Νέα-Αγροτικά

Ξεκινά από τη Δευτέρα η κτηματογράφηση στην Αιτωλοακαρνανία

TPL_IN

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 12 Μαρτίου 2019 έχουν προθεσμία όλοι οι δικαιούχοι στην Αιτωλοακαρνανία να υποβάλλουν δήλωση για την ακίνητη περιουσία τους. Η περιοχή Καλυβίων καθώς και οι οικισμοί Πλατάνου και Αγ. Γεωργίου περιλαμβάνονται στην αρχική φάση της κτηματογράφισης. (Οι περιοχές στον χάρτη με κόκκινο χρώμα  εξαιρούνται).

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Αιτωλοακαρνανία: μεγάλο ποσοστό των υδάτων «χάνεται» σήμερα στη διαδρομή για το χωράφι

TPL_IN

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Στον συνολικό εκσυγχρονισμό της διαχείρισης του αρδευτικού νερού και στους τρεις νομούς της, την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Στη διάθεση των αγροτών το Εδαφολογικό Εργαστήριο της Περιφέρειας 

TPL_IN

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Στη διάθεση του αγροτικού κόσμου και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, Αιτωλοακαρνανίας-Αχαΐας-Ηλείας τίθεται το Εδαφολογικό Εργαστήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που φέτος λειτουργεί στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που έχει συνάψει η Περιφέρεια,  σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ήλιδας.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Ο ημίκλειστος μεσογειακός τύπος, λύση για την ανάταξη του ελληνικού θερμοκηπίου

TPL_IN

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Η ελληνική γεωργία διέρχεται κρίσιμη φάση, η οποία έχει επηρεαστεί από το διεθνές και το ευρωπαϊκό οικονομικό περιβάλλον. Με την αποσύνδεση των επιδοτήσεων από το ύψος της παραγωγής έχουν δημιουργηθεί προβλήματα ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων και αρκετές από τις παραδοσιακές καλλιέργειες καθίστανται αντιοικονομικές.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Στα καλαμποκοχώραφα του κάμπου…

TPL_IN

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Εποχή συγκομιδής του καλαμποκιού στον κάμπο των Καλυβίων με τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές, γνώριμη εικόνα πλέον, να ¨μετακινούνται¨ από χωράφι σε χωράφι για να αλωνίσουν και να κόψουν τους καρπούς της καλαμποκιάς…

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE