Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Η πρώτη συνεδρίαση των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με Πρόεδρο την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο σε θέματα Ισότητας και Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων, Αμαλία Βούλγαρη.

Συμμετείχαν τα μέλη των εκπροσώπων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, της Ένωσης Γυναικών Πάτρας, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων, των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση που περιελάμβανε και τη συνάντηση των μελών, η Πρόεδρος αναφέρθηκε στη λειτουργία της Επιτροπής, τονίζοντας: «Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας είναι ένα όργανο που διαδραματίζει σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνία μας. Η Ισότητα αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της δημοκρατίας και όλοι μαζί οι φορείς Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κεντρικό κράτος, Σύλλογοι Γυναικών, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενωμένοι πρέπει να αγωνιστούμε για μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η κα Αμαλία Βούλγαρη επελέγη από την Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων να είναι μεταξύ των 8 ατόμων από όλη την Ελλάδα, που θα εκπαιδευτούν σε θέματα Ισότητας Φύλων, από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο EUI, μαζί με ειδικούς από όλη την Ευρώπη.