Το Εφηβικό και Παιδικό Χορευτικό Καλυβίων, στο "Ελληνίς"

Τρίτη 4  Ιουνίου 2024

Το Εφηβικό και παιδικό χορευτικό τμήμα Καλυβίων πήρε μέρος στην τελετή λήξης μαθημάτων παραδοσιακών χορών της ΚΕΔΑ του Δήμου Αγρινίου, που πραγματοποιήθηκε στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Ελληνίς».

Λαικούς χορούς χόρεψαν τα παιδιά του Εφηβικού τμήματος και χορούς της Αιτωλοακαρνανίας, χόρεψαν τα μικρότερα παιδιά μαζί με το Χορευτικό Αγγελοκάστρου. Χοροδιδάσκαλος των τμημάτων είναι η Γεωργία Πούτα.

Ο Χοροδιδάσκαλος Φάνης Τσιάμης παρουσίασε το πρόγραμμα και ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:«Χορού αποτυπώματα …από Νερό και Αλάτι»είναι ο τίτλος των παραστάσεων τελετής λήξης των τμημάτων του δήμου Αγρινίου που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στον ευωδιαστό κήπο του "Ελληνίς".

Τα πιο όμορφα άνθη του, τα δεκάδες παιδιά που πλημμύρισαν με τις παραδοσιακές φορεσιές το χώρο, μόνο αισιοδοξία και χαρά γεμίζουν τους γονείς και τους θεατές. Είναι πολύ σπουδαίο στην εποχή μας να βλέπεις τόσα πολλά παιδιά να χορεύουν, να ακούνε και να τραγουδάνε παραδοσιακή μουσική».

Σήμερα συμμετείχαν τα εξής Χορευτικά Τμήματα: 8ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 21ο Δημοτικό , ΚΕΔΑ, 10ο Δημοτικό, 16ο Δημοτικό, Χορευτικό τμήμα Αγγελοκάστρου, Χορευτικό τμήμα Καλυβίων, 20ο Δημοτικό.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί:

Τετάρτη 5/6 ώρα έναρξης: 7:30 μ.μ.

Χορευτικά Τμήματα: Κέντρο διημέρευσης HΛΙΑΧΤΙΔΑ, Χορευτικό τμήμα Παντάνασσας, 3ο Δημοτικό, 21ο Δημοτικό, 1ο Αγίου Κωνσταντίνου, 7ο Δημοτικό, ΚΕΔΑ Μοντέρνος χορός

Παρασκευή 7/6 ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Παράσταση «Χορού αποτυπώματα από Νερό κι Αλάτι» από τα Χορευτικά Τμήματα Ενηλίκων ΚΕΔΑ