Το νέο βιβλίο του π. Χριστόφορου Χρόνη: «Ο θερισμός πολύς, οι εργάτες λίγοι - Η δυναμική της ποιμαντικής φροντίδας»

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Νέα συγγραφική προσπάθεια και ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο «Ο θερισμός πολύς, οι εργάτες λίγοι - Η δυναμική της ποιμαντικής φροντίδας» από τις Εκδόσες "Γρηγόρη" (Ιουν.2024) παρουσιάζει στο αναγνωστικό κοινό ο πολυγραφότατος π. Χριστόφορος Χρόνης, ιερέας του Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, ένα βιβλίο αρκετά ενδιαφέρον το οποίο ήδη κυκλοφορεί  αυτές τις μέρες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Ποιμαντική Θεολογία έχει ως κύριο αντικείμενό της το πώς η ζωή των ανθρώπων θα μετατραπεί από απλή συμβίωση σε καινή κτίση. Το πώς ο άνθρωπος από άτομο θα γίνει πρόσωπο και μάλιστα εκκλησιαστικό πρόσωπο. Το πώς θα κληρονομήσει ο άνθρωπος τη βασιλεία του Θεού και θα εισέλθει σ’ αυτήν, σύμφωνα με τον Κυριακό λόγο «δετε, ο ελογημένοι το πατρός μου, κληρονομήσατε τν τοιμασμένην μν βασιλείαν π καταβολς κόσμου».

Το πώς θα ομοιάσουμε περισσότερο στον Διδάσκαλό μας. Όσο περισσότερο συναναστρεφόμαστε με τον Δάσκαλο, τόσο περισσότερο θα ομοιάζουμε με Αυτόν. Όσο περισσότερο συναναστρέφεται ο λειτουργός του Χριστού με τον Δάσκαλό του, μέσω της ενατένισης της ζωής και του χαρακτήρα Του, τόσο περισσότερο θα Του μοιάζει και τόσο αποτελεσματικότερα θα αξιοποιεί τα χαρίσματά του στο ποιμαντικό του έργο.

Η Εκκλησία έχει λόγο για όλες τις πτυχές του ανθρωπίνου βίου. Και επειδή ο άνθρωπος θα βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο της ιστορίας, γι’ αυτό και η Ποιμαντική θα είναι πάντα απαραίτητη και επίκαιρη.

Ο λόγος του Θεού εξαπλώνεται με κάθε μέσο και αυτός είναι ο κύριος σκοπός του βιβλίου αυτού.

Στόχος είναι η οικοδόμηση του βασιλείου του Θεού και όχι του δικού μας βασιλείου. Ένα μικρό κείμενο μπορεί να γίνει η ευλογημένη αφετηρία για μεγάλα πράγματα στη ζωή μας.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Γκιάφης, Πολιτικός Επιστήμων – Θεολόγος, εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, έγραψε για το βιβλίο:

«Ό,τι θα είναι καλοτάξιδο, θεωρώ πως είναι δεδομένο. Πρόκειται για πόνημα προερχόμενο όχι μόνο από έναν επαΐοντα της ποιμαντικής επιστήμης, αλλά και ακούραστο εργάτη του αμπελώνος του Κυρίου μας. Δεν μένει μόνο στην ποιμαντική θεωρία περνά και στην ποιμαντική πράξη. Επίσης εκείνο που με συγκινεί είναι ότι ο τίτλος του βιβλίου ήταν μια από τις αγαπημένες φράσεις του μακαριστού Αιτωλίας κυρού Κοσμά, πνευματικού πατρός του π. Χριστόφορου. Μπορεί ο πνευματικός θερισμός να είναι πολύς, αλλά είναι λίγοι οι γνήσιοι και αληθινοί πνευματικοί θεριστές. Μακάρι το νέο βιβλίο του αδελφού μας π. Χριστόφορου Χρόνη να αφυπνίσει πολλούς κληρικούς και λαϊκούς ως προς το έργο τους μέσα στην Εκκλησία μας!!!».

Βιογραφικό

Ο συγγραφέας π. Χριστόφορος Χρόνης, γεννήθηκε το 1974 στο Αγρίνιο όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι ιερέας της ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας και εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (τμήμα Φ.Π.Ψ.- ειδίκευση Ηθική Φιλοσοφία) και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Θεσσαλονίκης.

Είναι παντρεμένος με την νοσηλεύτρια Βασιλική Νικολάου με την οποία έχουν αποκτήσει έξι τέκνα. Ο συγγραφέας έχει επίσης συγγράψει δεκάδες άρθρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ έχει κυκλοφορήσει τα εξής βιβλία από τις Εκδόσεις "Γρηγόρη":

- «Αδερφέ μου, είμαι δίπλα σου - Η Αέναη Προσφορά της Ποιμαντικής Θεολογίας» 2021

- «Ασθένεια και Θλίψη - Πρακτικές Ποιμαντικές Κατευθύνσεις» 2019

 -«Κοινωνικά και βιοηθικά προβλήματα της τρίτης ηλικίας - Θεολογική και Ποιμαντική Θεώρηση» 2017