Από τον Άγ. Γεώργιο Καλυβίων στην… "κορυφή" της Ευρώπης με τον Ολυμπιακό

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Οι συμπατριώτες μας Λάμπρος και ο γιος του Γιώργος Αυγέρης από τον Άγ. Γεώργιο Καλυβίων,ήταν από τους ελάχιστους "τυχερούς" που είχαν την ευκαιρία να δουν χθες από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα, τον Ολυμπιακό, σε ένα ιστορικό ευρωπαϊκό παιχνίδι και να πανηγυρίσουν στο τέλος μαζί με τους χιλιάδες φιλάθλους, την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League, στην Αθήνα!

Ταξίδευσαν γι΄αυτό το λόγο στην Ελληνική πρωτεύουσα και 2 ώρες πριν την έναρξη του τελικού μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού – Φιορεντίνας, έφθασαν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, για να συμμετάσχουν σαν απλοί φίλαθλοι σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου!

Το τελικό αποτέλεσμα - νίκη στην παράταση με 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού - τους αποζημίωσε με το παραπάνω, αφού μια Ελληνική ομάδα, η ομάδα τους, ο "Θρύλος", για πρώτη φορά κατέκτησε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, σκορπίζοντας παντού χαρά μέσα στο γήπεδο όπου έγινε η αναμέτρηση, με τους φιλάθλους να χειροκροτούν τους ερυθρόλευκους παίκτες και να τραγουδούν στις εξέδρες του σταδίου.

Μετά κατηφόρισαν για τα επινίκια, στον Πειραιά και μαζί με χιλιάδες οπαδούς γιόρτασαν και αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, οι οποίοι επέβαιναν πάνω σε κόκκινο διώροφο ανοικτό λεωφορείο, κρατώντας το βαρύτιμο κύπελλο, μετέχοντας όλοι σε μια λαική και αυθόρμητη γιορτή του ποδοσφαίρου!

Ο συγχωριανός μας Λάμπρος Αυγέρης μας είπε:

«Είμαι πολύ τυχερός, υπερήφανος κι ευτυχισμένος που με αξίωσε ο ΘΕΟΣ εμένα και τον γιο μου, νά ζήσουμε τέτοιες ΌΜΟΡΦΕΣ κι ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ στιγμές σε έναν Ευρωπαϊκό τελικό, για πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας…! Στιγμές όμως που δεν περιγράφονται με λόγια, γιατί μόνο άν είσαι μέσα στο γήπεδο βιώνεις ένα σωρό αυθόρμητα συναισθήματα, που τα νοιώθεις μόνο από κοντά, όπως σε κάθε προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, αλλά ακόμα και στον σεβασμό που δείχνουν προς τον αντίπαλο και στέλνουν προς όλους μηνύματα, πώς χωρίς σεβασμό και fair play, δεν κατακτιέται ποτέ ΤΙΠΟΤΑ…!

Να θυμίσουμε ότι, ο Λάμπρος Αυγέρης είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της πάλαι ποτέ, ομάδας της ΑΕ Καλυβίων, όπως αντίστοιχα και ο γιος του Γιώργος πρωτόπαιξε στην ίδια ομάδα του χωριού μας, αλλά και σε άλλα σωματεία του τοπικού ποδοσφαίρου της Αιτωλοακαρνανίας.

Τους ευχόμαστε πάντα χαρές και επιτυχίες!