Μια υπέροχη παράσταση από το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής Δήμου Αγρινίου

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Μια πολύ καλή μουσικοθεατρική παράσταση και ταυτόχρονα πολύ διδακτική για όλους, με σύγχρονα κοινωνικά μηνύματα, παρουσιάστηκε από το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Αγρινίου σε ένα πολυπληθές κοινό, που παρευρέθηκε χθες Τετάρτη 29 Μαϊου, στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου!

Η παράσταση με τίτλο "Το Σύστημα" ήταν σε σκηνοθεσία και επιμέλεια κειμένων της Ευσταθίας Γρέντζελου και μουσική επιμέλεια του Γεωργίου Αθανασόπουλου.

Μια πρωτότυπη παράσταση που αποτύπωνε τον προβληματισμό, τις ανησυχίες αλλά και την κριτική σκέψη των εφήβων, για όσα βιώνουν μέσα σε ένα σύστημα που εντάσσονται καθημερινά.

Η βία στο σχολείο, η δύναμη της μάζας, το bulling και η διαφορετικότητα, η ατομική ευθύνη αλλά και η μοναξιά σε έναν κόσμο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.... που λογαριάζει την ύλη... που δεν στέκει πάντα δίκαιος στις ευκαιρίες...

Το πρόγραμμα περιελάμβανε κομμάτια από τη μουσική παράδοση του ελληνισμού, έντεχνες συνθέσεις ελλήνων συνθετών, διασκευασμένα υπό το πρίσμα σύγχρονων μουσικών ρευμάτων. Οι συντελεστές της παράστασης ήθελαν να δείξουμ πως επηρεάζει η παράδοση και μεταποιείται στο σήμερα.

Συμμετείχαν:

Ομάδα Φωνής και Έκφρασης " ΗΒΗ"

υπεύθυνη: Ευσταθία Γρεντζελου

Μουσικό Σύνολο "ΗΧΩ"

υπεύθυνος: Γεώργιος Αθανασόπουλο

Τα ονόματα των χορωδών και μουσικών που συμμετείχαν:

Κατσιπάνου Αλεξάνδρα, Καψάλη Σταυρούλα, Αθανασοπούλου Αριάδνη, Τσακμάκης Θεόδωρος, Fergason Μυρσίνη, Σαλωμίδη Αρχοντία, Παππάς Σάββας, Κουτσουπιάς Θεόδωρος, Λαθύρη Νεφέλη, Μάλαινος Παναγιώτης, Γκόλφη Κατερίνα, Καρναβιάς Παναγιώτης, Κουτσουπιάς Θωμάς, Λιανός Αθανάσιος, Λιοπύρη Ελένη, Παπαγρίβα Αλεξάνδρα, Λανόπουλος Αλέξης, Μαγκλίνη Μαριαλένα, Απόλλωνας Επιτρόπου, Λιάσκος Λάζαρος, Παπαλάμπρος Γεώργιος, Λανόπουλος Δημήτρης, Ουρανής Γιάννης, Λιάσκου Εύα, Πετσινού Βικτώρια, Γατσούλη Βασιλική, Γούδας Νικόλας, Κασσάρα Σοφία, Κουτσουπιά Καλλιρρόη, Λάσκαρη Αθανασία, Πασά Αριστέα, Πετσινού Εύα, Σερίφη Μαρία, Σερπάνος Χρήστος, Σίμου Μαρία, Τσέλιου Φαίδρα, Χριστοδουλοπούλου Αγγελική.

Εικαστικό αφίσας : Αγγελική - Αναστασία Λούκα