Αποθέωση στην «Φιλαρμονική Πανδαισία» για τις Φιλαρμονικές της Ι.Π. Μεσολογγίου

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Την αποθέωση εκατοντάδων μουσικόφιλων γνώρισαν οι Φιλαρμονικές του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου που συμμετείχαν στην «Φιλαρμονική Πανδαισία» που πραγματοποιήθηκε απόψε Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, σε διοργάνωση του Δήμου.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης», με Αρχιμουσικό τον κ. Δημήτρη Τσιάντα, ο Μουσικός Όμιλος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών», με Αρχιμουσικό τον κ. Δημήτρη Μανωλάτο και ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός», με Αρχιμουσικό τον κ. Μάκη Κουτσαγγέλη, πραγματοποίησαν μια μοναδική συναυλία, παίζοντας αγαπημένα μουσικά κομμάτια και κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που κατέκλεισε την αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος, ενώ το παρών έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομάτης, Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε και συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδηλώσεως και όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίησή της και κυρίως τους τρεις Αρχιμουσικούς, οι οποίοι έδωσαν το περίσσευμα της καρδιάς τους και του πάθους τους για τη μουσική, λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Αυτό που ζήσαμε απόψε ήταν συγκλονιστικό, μοναδικό και ανεπανάληπτο και μας γέμισε πραγματικά με συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας, όχι μονάχα για την ιστορία του τόπου μας, που κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει, αλλά κυρίως και προ πάντων για το ένδοξο παρόν και για το ελπιδοφόρο μέλλον του. Μπορώ να αφουγκραστώ τη δική σας υπερηφάνεια και τον παλμό της καρδιάς σας που ενώνονται με τα δικά μου αντίστοιχα συναισθήματα, αφού η σημερινή βραδιά ήταν μία μοναδική μουσική πανδαισία.

Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από την σημερινή βραδιά είναι ο δρόμος της ενότητος που ανοίγουν αυτές οι τρεις φιλαρμονικές. Σήμερα η μουσική μας ενώνει όλους και μας δίνει μία εντολή, να διατηρήσουμε την ενότητα μας για να μπορέσουμε πραγματικά να σταθούμε αντάξιοι του ιστορικού παρελθόντος και να λειτουργήσουμε ηρωικά και ένδοξα το μέλλον μας».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εορτασμών για την 198η επέτειο από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου, συνεχίζεται με μια ακόμη μουσική εκδήλωση, αύριο Τρίτη, 16 Απριλίου. Στις 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου διοργανώνει την μουσική παράσταση «Όποιος πεθάνει σήμερα, χίλιες φορές πεθαίνει», του Συνθέτη Δημήτρη Μαραμή.

Συμμετέχουν οι εξαιρετικοί και καταξιωμένοι ερμηνευτές Θοδωρής Βουτσικάκης στο τραγούδι, Μαρίνα Καλογήρου στην απαγγελία, με τον ίδιο τον Συνθέτη στο πιάνο και τη Στέλλα Τέμπρελη στο τσέλο.