Δημιουργία ανθόκηπου στην αυλή του Δημοτικού Καλυβίων

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Αυτές τις μέρες στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων υποδέχτηκαν την ομορφότερη εποχή του έτους φυτεύοντας λουλούδια, φράουλες και μια ελιά σε ανάμνηση της 1ης Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας.

Μικροί και μεγάλοι με μεγάλο ενθουσιασμό έζησαν όλη τη διαδικασία της κατασκευής ενός ανθόκηπου. Έσκαψαν, καθάρισαν αγριόχορτα, φυτέψαν, ποτίσαν.

Ο αύλειος χώρος του σχολείου του χωριού μας ομόρφυνε με τα υπέροχα λουλούδια, αλλά και την ελιά που έφερε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και τις φράουλες που πρόσφερε η κα Ελένη Μαλούχου, για να στήσουν οι μαθητές και οι δάσκαλοι το δικό τους παρτέρι. Τώρα οι μικροί "κηπουροί" είναι υπεύθυνοι για αυτά, καθώς τα ποτίζουν και τα φροντίζουν!

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του συλλογικού προγραμματισμού 2023-2024 του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων στον άξονα διαμόρφωσης της σχολικής αυλής. Η Διευθύντρια κα Νεκταρία Μέρδη, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, ευχαριστούν θερμά την κα Αναστασίου Μαρία και την κα Φελώνη Πολυάνθη, για την πολύτιμη βοήθειά τους, αλλά και όλους τους γονείς που πρόσφεραν τα λουλούδια!

 

Η ιστοσελίδα Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων:

https://dim-kalyv-new.ait.sch.gr/index.php