«Της Εξόδου… Άνθρωποι και Τόποι» έκθεση του Βασίλη Αρτίκου στο Ξενοκράτειο Μουσείο (21/04)

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει την περιοδική έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου με θέμα «Της Εξόδου… Άνθρωποι και Τόποι», η οποία θα παρουσιαστεί στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Μεσολόγγι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Απριλίου, ώρα 20.00 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Εορτών Εξόδου 2024, οι οποίες διοργανώνονται από το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η θεματική και το περιεχόμενο της έκθεσης περιλαμβάνουν χαρακτηριστικές εικόνες και μορφές του σύγχρονου Μεσολογγίου, αποτυπωμένες αριστοτεχνικά μέσα από το φακό του καλλιτέχνη, αλλά και στιγμές των γιορτών Εξόδου και των πανηγυριών του Αη Συμιού και της Αγ. Αγάθης που ενώνουν το χθες με το σήμερα. Μεγάλο μέρος του φωτογραφικού υλικού αναφέρεται στην πρόσφατη ιστορία της Ιερής Πόλης, η οποία κορυφώνεται στην ηρωική ‘Εξοδο του 1826, που έχει σφραγίσει τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 21 Απριλίου έως 22 Ιουλίου 2024 και η είσοδος σε αυτή θα είναι ελεύθερη.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Βασίλης Αρτίκος γεννήθηκε το 1958 στη Γαβαλού Μεσολογγίου. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες και εργάσθηκε ως οικονομολόγος και εκτ. Καθηγητής στα ΤΕΙ Μεσολογγίου επί σειρά ετών. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία ως ερασιτέχνης φωτογράφος. Τελικά τον κέρδισε η φωτογραφία με την οποία πλέον ασχολείται επαγγελματικά. Έχει κάνει πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και έχει εκδώσει 6 φωτογραφικά λευκώματα. Ζει μεταξύ Μεσολογγίου και Αθήνας όπου διοργανώνει εργαστήρια φωτογραφίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Αιθιοπία, Ινδία). Ίδρυσε το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου.