Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, στα πλαίσια της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν σήμερα από εκπαιδευτικούς και μαθητές διάφορες δραστηριότητες και αθλοπαιδιές στον προαύλιο χώρο.

Σε ανακοίνωση του σχολείου αναφέρονται τα εξής: σήμερα με θέμα

«Άθληση κάθε μέρα, Υγεία μια ζωή!»

Στο σχολείο μας γιορτάσαμε την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με πολλές δράσεις: με την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής οι μαθητές μας πήραν μέρος σε σκυταλοδρομία με εμπόδια, ενώ ¨γνώρισαν¨ δύο νέα παιχνίδια, τα Touchball και 4 Quarters.

Με τους  εκπαιδευτικούς γνώρισαν κι έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια από διάφορα μέρη του πλανήτη: Το Φίδι (από την Αφρική), Μπάλα στον αέρα (από Αργεντινή), Γόρδιος Δεσμός (από Φιλιππίνες) και ζωγράφισαν με θέμα τον αθλητισμό. Τέλος, ο Αθλίατρος κος Ψειμάδας Νεκτάριος δέχτηκε την πρόσκληση και τον ευχαριστούμε που ήρθε στο σχολείο μας. Μίλησε για όλα τα οφέλη της άθλησης, την σωστή εκγύμναση, την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των κακώσεων και τραυματισμών που προκύπτουν κατά την άθληση».

Να θυμίσουμε ότι, βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».

κότινος (στεφάνι ελιάς) - ζωγραφιά

 

άλμα εις ύψος - ζωγραφιά