Οι καλύτερες γεύσεις στο εστιατόριο του Φώτη και της Χριστίνας Λαμνάτου, στην Πενσυλβάνια

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Ένα όμορφο άρθρο που γράφτηκε πρόσφατα στην αμερικάνικη ιστοσελίδα «Pennlive» διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο το μαγαζί Subway Cafe των συμπατριωτών μας Φώτη Λαμνάτου και Χριστίνας Ψιλογιαννοπούλου-Λαμνάτου, το οποίο έχει ψηφιστεί ως “Best Eats” δηλ. το εστιατόριο με την καλύτερη πίτσα και μπύρα, που λειτουργεί στην πόλη Χάρισμπουργκ, της Πενσυλβάνιας των Ηνωμένων Πολιτειών!

Το άρθρο υπογράφει ο δημοσιογράφος Νταν Γκλέιτερ (Dan Gleiter) και αναφέρει ότι, το μαγαζί ανοίχτηκε τον Ιούλιο του 1948 από τους πρώτους Ιταλούς ιδιοκτήτες τον Ντονάτο και την Λιάνα Τζιούστι (Donato Sr. - Liana Giusti). Την εποχή εκείνη το Subway Cafe ή Καφέ Μετρό, ήταν ένα από τα πρώτα εστιατόρια στην περιοχή που ξεκίνησε την πώληση της πίτσας για μόνο ένα δολάριο ($1).

Πολύ αργότερα το 2004, το ζευγάρι των συμπατριωτών μας, ο Φώτης Λαμνάτος, από τη Μυρτιά Τριχωνίδας και η Χριστίνα Ψιλογιαννοπούλου -Λαμνάτου, με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου, αγόρασαν το μαγαζί και έτσι έγιναν οι δεύτεροι ιδιοκτήτες, συνεχίζοντας όμως την παράδοση του μαγαζιού, κρατώντας τις ίδιες νόστιμες συνταγές για τους πελάτες τους.

Το μαγαζί Subway Cafe διαφημίζεται για τις ατομικές πίτσες, οι οποίες είναι φτιαγμένες με λεπτή κρουστά, σπιτική σος και τυρί προβολόνε και επίσης για τα μεγάλα ποτήρια fishbowl που κρατάνε 32 ουγγιές (περίπου 946 ml) μπίρα.

Εκτός από πίτσα, οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες του Subway Cafe προσφέρουν κι αλλά μαγειρεμένα φαγητά όπως μακαρόνια, λαζάνια, κεφτέδες, σάντουιτς, σαλάτες, και πολλά άλλα. Μάλιστα πολλές φορές έχουν πωληθεί μέχρι 20 πίτσες ανά παραγγελία. Την τελευταία δεκαετία το μαγαζί έχει γεμίσει με χιλιάδες πελάτες κάνοντάς το να είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ιταλικά εστιατόρια, με Έλληνες όμως ιδιοκτήτες!!!

“Best Eats” - Καλύτερες τροφές: Η πίτσα του Harrisburg's Subway Cafe και το μπολ με μπύρα, είναι τα αγαπημένα της περιοχής εδώ και δεκαετίες

 

Η Χριστίνα Λαμνάτου-Ψιλογιαννοπούλου φτιάχνει σπεσιαλιτέ πίτσα στο Subway Cafe στο Χάρισμπουργκ.

 

Μετρό Cafe στο Χάρισμπουργκ. Το Subway Cafe δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα ίδρυμα πίτσας.

 

 

Ο Φώτης και η Χριστίνα Λαμνάτου, με τη σπεσιαλιτέ πίτσα τους και ένα μπολ με μπύρα στο Subway Cafe στο Χάρισμπουργκ. 

Δείτε το άρθρο πατώντας τον σύνδεσμο:

https://www.pennlive.com/