Γυμνάσιο Καλυβίων: Δράση ενημέρωσης από την ΕΛΕΠΑΠ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Καλυβίων Αγρινίου την Τετάρτη (16/03) από την Κοινωνική Λειτουργό της ΕΛΕΠΑΠ κυρία Παγγανιά, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Βραχείας Παρέμβασης για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για την ενσωμάτωση παιδιών με αναπηρία «Βήματα Ζωής», με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Έγινε ενημέρωση στους μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου μέσω προβολής βίντεο και ακολούθησε συζήτηση. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έθεσαν τους προβληματισμούς τους για την Αναπηρία.

Υπεύθυνες καθηγήτριες της εκδήλωσης ήταν οι κυρίες Σπυριδούλα Καραπάνου και Γεωργία Σαμαρά από το Γυμνάσιο Καλυβίων.

Όπως ανέφερε η Κοινωνική Λειτουργός της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου κα Δήμητρα Παγανιά, το πρόγραμμα της Βραχείας Παρέμβασης για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για την ενσωμάτωση παιδιών με αναπηρία «Βήματα Ζωής», είναι μια δράση της ΕΛΕΠΑΠ με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Αριθ. Πρωτ. 55/14-10-2021) η οποία υλοποιείται τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια στους κατά τόπους των παραρτημάτων της ΕΛΕΠΑΠ, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλος και Αγρίνιο.

Η δράση αυτή δίνει μια καλή ευκαιρία στους μαθητές να ενημερωθούν, να γνωρίσουν και να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στην διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση των Ατόμων με Αναπηρία στα σχολεία και την ευρύτερη κοινότητα.

Τα Άτομα με Αναπηρία, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινότητά τους εφόσον δεν λαμβάνονται υπόψη από πολλούς, οι δυνατότητες και οι ανάγκες τους.     

Για τη δράση αυτή η Κοινωνική Λειτουργός κάθε παραρτήματος επισκέπτεται τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά από πρόσκλησή τους και μέσα από δομημένο πρόγραμμα, βίντεο και διαφάνειες, παρουσιάζεται η ολιστική προσέγγιση της αναπηρίας.