Δράση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, στο Αγρίνιο

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μοίρασαν σήμερα στελέχη της δομής στον πεζόδρομο της Χαρ. Τρικούπη (πλησίον του Δημαρχείου Αγρινίου).

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας παγκοσμίως.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής, η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την πρόληψη και την εξάλειψη της έμφυλης βίας είναι ζητούμενο της κοινωνίας: «Η ενημέρωση των πολιτών για την ύπαρξη και το έργο το οποίο προσφέρει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών είναι διαρκής υποχρέωση μας. Πρόκειται για μια σύγχρονη δομή που παρέχει υπηρεσίες σε θύματα έμφυλης βίας. Η σημερινή Ημέρα μας υπενθυμίζει τους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματα τους. Ταυτόχρονα είναι ημέρα τιμής για τις γυναίκες και την προσφορά τους στην κοινωνία».