Η συμμετοχή του Νίκου Φαναριώτη στον αγώνα Dragster Αγρινίου

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 6 & 7 Νοεμβρίου στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου ο 3ος  αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster αυτοκινήτων, διοργάνωση στην οποία συμμετείχε και ο Καλυβιώτης οδηγός Νίκος Δ. Φαναριώτης.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον ΑΣΗ υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (Ο.Μ.Α.Ε.) στην πίστα Agrinio Raceway, με πολλές συμμετοχές οδηγών.

Ο Νίκος Δ. Φαναριώτης συμμετείχε το Σάββατο (06/11) στα προκριματικά της πολύ δύσκολης κατηγορίας Index 11, με το τετρακίνητο Honda Del Sol, με στόχο να σπάσει το φράγμα της κατηγορίας του μιας και ο καλύτερος χρόνος του μέχρι τώρα ήταν  το 11,1…  Όμως το όχημά του υπέστη μηχανική βλάβη στο δεύτερο ¨πέρασμα¨ με τον ίδιο να μη χάνει την αισιοδοξία του και να δηλώνει σχετικά:

«Ένα απίστευτο τριήμερο πέρασε στην ανανεωμένη πίστα του Αγρινίου, φτάσαμε πολύ κοντά στον στόχο μας αλλά μια ¨αστοχία¨ στην μετάδοση δεν μας άφησε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα. Ήταν πραγματικά μια εμπειρία απίστευτη μιας και είχαμε την τύχη να μιλήσουμε και να μας κάνει τεχνικό έλεγχο στο αυτοκίνητο ένας άνθρωπος της FIA».

Να τονίσουμε ακόμη ότι, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει ήδη ξεκινήσει μεταξύ της FIA και της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ για την αναβάθμιση της ασφάλειας στους αγώνες Drag Racing, η Επιτροπή Αγώνων φιλοξένησε ξανά στο Αγρίνιο, τον Φράνς Στέιλμπεργκ (Frans Steilberg), τεχνικό αντιπρόσωπο (Technical Delegate) της FIA για τους αγώνες Drag Racing και Drifting.

Μάλιστα στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Φράνς Στέιλμπεργκ έκανε μια πρώτη επίσκεψη στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο του Αγρινίου, στο πλαίσιο των προετοιμασιών ώστε η συγκεκριμένη εγκατάσταση να φιλοξενεί αγώνες Drag Racing. Όπως παρατήρησε, το μήκος της πίστας και τα τσιμεντένια διαχωριστικά των διαδρομών είναι δύο από τα θετικά στοιχεία της εγκατάστασης, σε σχέση με άλλες πίστες της Ευρώπης.

Ο Φράνς Στέιλμπεργκ (Frans Steilberg), τεχνικός αντιπρόσωπος της FIA, στο Αγρίνιο