Συνέδριο για την Αξιοποίηση και Διαχείριση Λιμνών, στα Γιάννενα

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Ξεκίνησε σήμερα στα Ιωάννινα το διήμερο Συνέδριο με θέμα: "Αξιοποίηση και Διαχείριση λιμνών. Δύο λέξεις πολλές έννοιες και ερμηνείες" το οποίο διοργανώνεται το διήμερο 30 &  31 Οκτωβρίου από το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδος Ιωαννίνων.

Μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι δήμαρχοι Αγρινίου, Γ. Παπαναστασίου, Θέρμου, Σπ. Κωνσταντάρας, Αγράφων Ευρυτανίας, Αλ. Καρδαμπίκης, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Μ. Σκορδόπουλος, η αντιδήμαρχος Θέρμου, Γ. Καλημέρη κ.ά.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση για το Σύμφωνο Δημάρχων που αποτελεί μία παγκόσμια πρωτοβουλία, για το κλίμα και την ενέργεια, τις δυνατότητες άθλησης και ψυχαγωγίας στο λιμναίο και παραλίμνιο περιβάλλον με την παρουσίαση καλών πρακτικών, την ανταλλαγή απόψεων τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ των μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και της Τοπικής Κοινωνίας γύρω από τα θέματα αξιοποίησης και διαχείρισης Λιμνών. Επίσης αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις ιδιαιτερότητες των μοναδικών οικοσυστημάτων και την ανάγκη διαφύλαξής τους.