Αύριο Σάββατο η παράσταση "Ήρωες Πολέμου-Μνήμες που ζωντανεύουν"

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 

To Σάββατο 24 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ήρωες Πολέμου-Μνήμες που ζωντανεύουν», από τη Χορευτική Ομάδα Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος», στην κεντρική πλατεία Καλυβίων.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιεί ο ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Κοινότητα Καλυβίων.

Αρχικά το πρόγραμμα της βραδιάς θα ξεκινήσει με την Χορωδία Γυναικών «Αγία Σκέπη» υπό τη διεύθυνση της κας Χρυσούλας Τασολάμπρου.

Η παράσταση «Ήρωες Πολέμου-Μνήμες που ζωντανεύουν» απαρτίζεται από δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος γίνεται μια σύντομη αναφορά στην Επανάσταση του 1821, με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων και επικεντρώνεται στους Καλυβιώτες πατριώτες μας που αγωνίστηκαν και πολέμησαν την περίοδο αυτή.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 59 εκτελεσθέντων την 31 Ιουλίου 1944. Την παράσταση πλαισιώνει η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος» και η Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς «η Αγία Αγάθη» υπό τη διεύθυνση του κου Νίκου Στρατόπουλου.

Αφηγητές θα είναι η κα Φούκα Χρυσούλα και ο κος Γεώργιος Πανταζόπουλος. Τα κείμενα είναι βασισμένα στο βιβλίο του κου Διονυσάτου Ιωάννη:«Καλύβια-Ιχνηλατώντας τον Καναδά».