Οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004 στο… Αγρίνιο

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Με αφετηρία το Αγρίνιο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Εμιλέον, χθες Σάββατο 12 Ιουνίου, επέτειο του εναρκτήριου αγώνα της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου στο EURO 2004, ξεκίνησε το ταξίδι στην Ελλάδα του Legends 2004 Youth Cup.

Στο ταξίδι αυτό οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, Τραϊανός Δέλλας, Βασίλης Τσιάρτας, Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Χαριστέας, Βασίλης Λάκης, Μιχάλης Καψής, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Άγγελος Μπασινάς, συνάντησαν μικρούς ποδοσφαιριστές ηλικίας έως 12 ετών, αγόρια και κορίτσια, για να μοιραστούν μαζί τους τις αξίες και τα ιδανικά τους, τη χαρά του αθλητισμού, να διδάξουν τις αρχές του ομαδικού πνεύματος και να μεταδώσουν τις γνώσεις τους.

Στο Emileon Sports Center (Δοκίμι Αγρινίου), το πρότυπο προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ Παναιτωλικός, ευγενική προσφορά της οποίας είναι οι χώροι στους οποίους φιλοξενήθηκε το τουρνουά, συμμετείχαν εντελώς δωρεάν παιδιά των Ακαδημιών:

ΠΑΕ Παναιτωλικός, ΠΑΕ Καλαμάτα, ΠΑΕ Λεβαδειακός, ΠΑΕ Παναχαϊκή, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Δαβουρλή, Athlopolis Football Academy, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Play, Άτλας Ηπείρου καθώς και ειδική συμμετοχή δύο Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Κοριτσιών και συγκεκριμένα των Ακαδημιών ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ Ανατολής Ιωαννίνων και Κεραυνός Θεσπρωτικού.

12η Ιουνίου: το 2004 ξεκινούσαν στο Ντραγκάο της Πορτογαλίας το «μαγικό ταξίδι», το 2021 είναι στο Αγρίνιο

Μια ομάδα που δόξασε την Ελλάδα, μια παρέα Πρωταθλητών που έφτιαξε ένα όνειρο για όλους τους Έλληνες, σήκωσε ένα ολόκληρο έθνος στον ουρανό, και εκπροσωπεί ό,τι πιο σημαντικό και αγνό έχει να επιδείξει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, παραμένει ενεργή και δραστήρια.

Η τεράστια κληρονομιά αυτής της ομάδας των παικτών που στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, ανήκει σε όλους τους Έλληνες και τις επόμενες γενιές, και ξεφεύγει από τα στενά αθλητικά όρια. Οι Legends 2004 αποτελούν μια ενιαία οντότητα, έναν ζωντανό οργανισμό που αφουγκράζεται την κοινωνία και τις ανάγκες της, αναζητώντας τρόπους να προβάλει αξίες και σκοπούς.

Αθλητισμός και Πολιτισμός, κοινωνικές αξίες και σκοποί, δράσεις που θα προβάλουν και θα εξυψώσουν ο,τι πιο σημαντικό, αποτελούν βασικούς άξονες μιας πρωτοποριακής ιδέα, ενός πρότυπου project με πολλές προεκτάσεις, και εκφράζεται μέσω ενός ολοκληρωμένου πλάνου.

Το Legends 2004 Youth Cup διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Champions For Life", με την δωρεά του Stavros Niarchos Foundation.

Επόμενοι σταθμοί είναι η Θεσσαλονίκη (19/06), η Αλεξανδρούπολη (3/07), το Ρέθυμνο (4/09), η Αθήνα (11/09) και ο Πειραιάς (18/09).

Legends 2004 Youth Cup! Το ταξίδι ξεκίνησε!

 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

http://www.legends2004.com/