Η Αιτωλοακαρνανία από ψηλά! (φωτο)

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Πετώντας με ένα αεροπλάνο οι εικόνες της γης από το φινιστρίνι μοιάζουν διαφορετικές και σίγουρα οι ομορφιές και τα αξιοθέατα της Αιτωλοακαρνανίας, ενός από τους μεγαλύτερους νομούς της Ελλάδος, δεν μπορούν να χωρέσουν όλες.

Λέγεται ότι, ο καλύτερος τρόπος για να αφομοιώσεις ένα τοπίο είναι η αργή κίνηση και η παρατήρηση, όμως τα πράγματα γίνονται διαφορετικά όταν κάποιος ταξιδεύει με το αεροπλάνο και παρατηρεί από το μικρό ¨παραθυράκι¨ τη γη, απολαμβάνοντας την μοναδική θέα!

Η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, η Ναύπακτος και ο Πατραϊκός, το Μεσολόγγι και η λιμνοθάλασσα, το Αιτωλικό, οι λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμαχία, η Μακρυνεία, η ορεινή περιοχή του Θέρμου, το Αγρίνιο και ο κάμπος, αλλά και ο ορεινός όγκος του Βάλτου με τις τεχνητές λίμνες Κρεμαστών και Καστρακίου, αποτυπώνονται με τη φωτογραφική μηχανή και εντυπωσιάζει η ευκρίνεια του ορίζοντα και η φωτεινότητα που εκπέμπουν!

«Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με ζωγραφιά» τραγουδά ο Κώστας Χατζής και οι εικόνες που μας έστειλε η συμπατριώτισσά μας Νάγια Δακαλάκη, που ταξίδευε από Αθήνα προς Ζυρίχη, αποτυπώνουν έστω και απόμακρα, τις εναλλαγές του τοπίου και του ανάγλυφου του νομού μας…

- Ευχαριστούμε την κυρία Νάγια Δακαλάκη (Μεσολόγγι), για την παραχώρηση των αεροφωτογραφιών