Ένας Καλυβιώτης σημαιοφόρος με τον Παγκρήτιο Σύλλογο

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Στις εκδηλώσεις που έγιναν χθες για την επέτειο της πολιορκίας του Βραχωρίου το 1821, συμμετείχε και ο συγχωριανός μας Νίκος Γ. Μιγδάκης, ως σημαιοφόρος του Παγκρήτιου Σύλλογου νομού Αιτωλοακαρνανίας, τα μέλη του οποίου κατά την υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας και την απόδοση τιμών στο Μνημείο Πεσόντων, παρέστησαν με τις παραδοσιακές τους φορεσιές και τα λάβαρά τους στον εορτασμό του ιστορικού γεγονότος.

Ο Νίκος Μιγδάκης αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ενεργό μέλος του παραδοσιακού χορευτικού συλλόγου και το να κρατήσει την Ελληνική σημαία αποτέλεσε για τον ίδιο ξεχωριστή τιμή! Μάλιστα παρέθεσε και τους συμβολικούς στίχους: «Όποιος μπορεί να πορπατεί με της τιμής το ζάλο, μοιάζει κορφής που δεν λυγά με κεραυνό μεγάλο...!!!»

Στην σελίδα του συλλόγου που δραστηριοποιείται στο Αγρίνιο, αναφέρεται ότι: «Σαν σήμερα 11 Ιουνίου 1821 το Βραχώρι, σημερινό Αγρίνιο, επαναστατεί και ελευθερώνεται από τον τούρκικο ζυγό. Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Νομού Αιτωλοακαρνανίας, με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μνήμης, ΤΙΜΑ τους αγωνιστές της απελευθέρωσης και τον τόπο που οι ιστορικές του σχέσεις με την Κρήτη είναι πολλές και υποσχόμεθα να αναδείξουμε».