Προσφορά βιβλίων στην Κοινοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Δωρεά βιβλίων προς την Κοινότητα Καλυβίων έγινε χθες από τον κ. Γιάννη Σελιμά, Συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθαλασσών, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Δημήτρη Αναστασίου στο Κοινοτικό Κατάστημα και παράλληλα συνομίλησαν επί διαφόρων τοπικών θεμάτων. Επίσης βιβλία προσέφερε πριν λίγες μέρες και ο Επισμηναγός, Παναγιώτης Δ. Τσάμης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σελιμάς ανέφερε τα εξής: «Χθες είχα την χαρά να δωρίσω στην βιβλιοθήκη της τοπικής Κοινότητας Καλυβίων, βιβλία και ψηφιακό υλικό για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την ιστορία από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου & Ακαρνανικών Ορέων. Συνομιλήσαμε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Δημήτρη Αναστασίου, για προβλήματα της περιοχής όπως: την μη σύνδεση της κοινότητας με τον Βιολογικό (ΒΙΟΚΑ) Αγρινίου, τις αυθαιρεσίες στην αντιπλημμυρική ζώνη του Αχελώου, τον πλημμυρισμό παραλίμνιων εκτάσεων (Λυσιμαχίας), τους χώρους ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων, καθώς και τις προοπτικές συνεργασίας μας σχετικά με την δακτυλίωση λευκοπελαργών της περιοχής Καλυβίων και τοποθέτησης τεχνητών φωλιών, την περιβαλλοντική εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες κ.ά.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Δημήτρης Αναστασίου υπογράμμισε τα εξής:

«Σήμερα είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου & Ακαρνανικών Ορέων, κύριο Γιάννη Σελιμά και να δεχτώ την προσφορά του σε βιβλία και DVD για την βιβλιοθήκη του χωριού μας. Τον ευχαριστώ πολύ για την ευγενική του προσφορά».

Επίσης, βιβλία για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης προσέφερε πριν λίγες ημέρες και ο συγχωριανός μας αεροπόρος, Παναγιώτης Δ. Τσάμης.

Ο κ. Δ. Αναστασίου τον ευχαρίστησε δημόσια και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Με χαρά υποδέχτηκα τον συγχωριανό μας Ιπτάμενο Επισμηναγό και Εκπαιδευτή στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), κύριο Παναγιώτη Τσάμη, ο οποίος προσέφερε στην βιβλιοθήκη του χωριού μας βιβλία. Η προσπάθεια για την δημιουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό!»