ΔΕΥΑ Αγρινίου: Τα σχεδιαζόμενα έργα στα Καλύβια

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Ένα νέο κύκλο έργων θα ξεκινήσει σύντομα η ΔΕΥΑ Αγρινίου, από τα πολλά έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ¨Συνείδηση¨ ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου, Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος. Ιδιαίτερα για την περιοχή Καλυβίων προγραμματίζονται μια σειρά έργων και παρεμβάσεων.

Τα έργα για την Περιοχή Καλυβίων:

«Η ΔΕΥΑ Αγρινίου ετοιμάζει στο πλαίσιο των νέων παρεμβάσεων και κάποια εμβληματικά έργα, με στόχο να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά και να εξαλείψει στο μέτρο του δυνατού τις βλάβες μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, που καταγράφονται συχνά στο δίκτυο της ύδρευσης, αφήνοντας χωρίς νερό αρκετές περιοχές. Ως προς αυτό στοχεύει στην τμηματοποίηση του δικτύου σε πολλά σημεία, ώστε για μια μικρή βλάβη μην αναγκάζεται να διακόπτει την παροχή νερού σε ένα ολόκληρο χωριό».

Α) Η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου που προβλέπεται να κατασκευαστεί στον Βιολογικό (ΒΙΟΚΑ) κοντά στα Καλύβια και θα παράγει ρεύμα το οποίο θα αποσβένει από το κόστος της ενέργειας. Το επόμενο διάστημα θα γίνει το άνοιγμα των προσφορών και θα υπάρχει ανάδοχος στις αρχές Μαΐου, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Β) Η επόμενη παρέμβαση που προγραμματίστηκε είναι σε μήκος 4 χλμ. από το τέλος του σχεδίου του Δοκιμίου έως και τον Πλάτανο Καλυβίων. Οι περιοχές αυτές, εδώ και δεκαετίες δεν διαθέτουν ύδρευση και τροφοδοτούνται με νερό, είτε από αρδευτικά, είτε από γεωτρήσεις και γι’ αυτό στόχος μας είναι να γίνει εκσυγχρονισμός του δικτύου και να εξασφαλίσουμε την ποιότητα του νερού που πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες.

Γ) Ένα ακόμη έργο προβλέπεται για την περιοχή των Καλυβίων, στην νότια πλευρά του χωριού, ώστε να επιλυθούν οι ζημιές που συχνά ανακύπτουν. Θα κατασκευαστεί νέος αγωγός 2,6 χλμ.

Δ) Θα τμηματοποιήσουμε το δίκτυο στα Καλύβια.

Ε) Σκοπεύουμε να αναβαθμιστούν οι υδατόπυργοι (Υδραγωγεία) Καλυβίων, Δοκιμίου, Οχθίων.

ΣΤ) Θα αναβαθμιστεί επίσης ο Βιολογικός Καθαρισμός (κοντά στα Καλύβια) προς επαναχρησιμοποίηση λυμάτων ξήρανσης – ξηράς ύλης. Θα κατασκευαστεί κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο στη νότια πλευρά της Τριχωνίδας, στις περιοχές της Μακρυνείας και του Αρακύνθου δηλαδή, θα δημιουργηθεί δίκτυο για τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης στη Λεπενού και στο Αγγελόκαστο, του οποίου μεγάλο τμήμα το επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:

https://sinidisi.gr/deya-agrinioy-foyl-oi-michanes/

Αναδημοσίευση από Εφημερίδα Συνείδηση (sinidisi.gr -19/03/2021) - Κωνσταντίνος Χονδρός