Επίσκεψη κλιμακίου της Περιφέρειας σε πλημμυρισμένες εκτάσεις, στα Καλύβια

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Μετά τα χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, με το πρώτο φως της ημέρας, κλιμάκιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος επισκέφθηκε την περιοχή Καλυβίων και σημεία τα οποία βρίσκονται κατα μήκος του ποταμού Αχελώου, τα οποία ήταν πλημμυρισμένα λόγο του μεγάλου όγκου νερού.

Στο κλιμάκιο της Περιφέρειας ήταν ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Εγγείων Βελτιώσεων και ο κ. Κώστας Βήτα, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλυβίων, κ. Δημήτρη Αναστασίου και τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Καλυβίων, κ. Κώστα Ζαπαντιώτη.

Κατά μήκος του ποταμού Αχελώου ήταν πλημμυρισμένα περιβόλια και χωράφια, ιδιαιτέρως στην περιοχή του Βιολογικού, ενώ  ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους της Περιφέρειας να καταγράψουν το πρόβλημα και να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εργασίες, ώστε τα κτήματα που βρίσκονται στην περιοχή, να προστατευτούν.

Όπως ανέφερε ο κ. Δ. Αναστασίου, με εντολή του Δημάρχου Αγρινίου θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών σε οικίες και καλλιέργειες πού επλήγησαν. Τέλος, όσοι έχουν πληγεί από πλημμυρικό φαινόμενο, μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 26413-60442 για καταγραφή των ζημιών.

Εν τω μεταξύ, σήμερα Τετάρτη 27/01 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο, υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συμφωνήθηκε η από κοινού δράση όλων των τοπικών φορέων με στόχο την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, ενώ επίσης, το σύνολο του μηχανισμού της Περιφέρειας και των Δήμων παραμένει σε εγρήγορση.