Μεγάλες ζημιές σε αγροτική αποθήκη και κτήματα, στον Αγ. Γεώργιο Καλυβίων

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Μεγάλες ζημιές υπέστη χθες από την κακοκαιρία και την εισροή μεγάλης ποσότητας υδάτων, η αποθήκη και το ποιμνιοστάσιο του συγχωριανού μας Νίκου Π. Διώτη, στην περιοχή του παλιού οικισμού Αγ. Γεωργίου Καλυβίων.

Συγκεκριμένα η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών και ο μεγάλος όγκος του νερού, πλημμύρισε χθες το απόγευμα τον αποθηκευτικό χώρο όπου ο κ. Διώτης είχε 150 δέματα μηδικής και μεγάλη ποσότητα καλαμποκιού που χρησιμοποιούνταν για ζωοτροφή, ενώ αχρηστεύθηκαν και αρκετά δέματα άχυρου. Τα λίγα πρόβατα που ήταν στο ποιμνιοστάσιο, γλύτωσαν την τελευταία στιγμή τον πνιγμό διότι συγκεντρώθηκαν σε κάποιο υπερυψωμένο σημείο.

Επίσης ο ιδιοκτήτης κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να ανοίξει τις ¨πόρτες¨ από το δίκτυο του ΤΟΕΒ, ώστε να μπορέσει να διαφύγει ο μεγάλος όγκος του νερού και να αποσυμφορηθεί η έκτακτη αυτή κατάσταση. Όπως μας είπε ο Νίκος Διώτης, αυτό που συνέβη ήταν αναπάντεχο, η πλατεία στον παλιό οικισμό έγινε μια μεγάλη λίμνη, ενώ οι ζημιές που υπέστη στην ιδιοκτησία του είναι αρκετά μεγάλες.

Στο σημείο προσέτρεξαν άμεσα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων,  Δημήτρης Αναστασίου και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καλυβίων, Κώστας Ζαπαντιώτης για να δουν από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν στην αποθήκη, αλλά να δουν και άλλα αγροκτήματα της ίδιας περιοχής, κυρίως με καλλιέργειες  εσπεριδοειδών, τα οποία γέμισαν με νερά και οι παραγωγοί αδυνατούν να κάνουν τη συγκομιδή του καρπού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγρινίου, καλούνται οι  δημότες,  των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν  από την έντονη κακοκαιρία της 26ης Ιανουαρίου, να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιών  στους αρμόδιους, ανά περιοχή,  ανταποκριτές ΕΛΓΑ  μέχρι και την Παρασκευή 29-01-2021.

Ο Δήμος Αγρινίου  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν  μεριμνήσει για την  τεκμηρίωση της οριοθέτησης των πληγεισών καλλιεργειών  προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δείτε σχετικές εικόνες: