Το ταξιδιωτικό ημερολόγιο του Κωνσταντίνου Σκαφίδα

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Ο συμπατριώτης μας Κωνσταντίνος Σκαφίδας, από τα Καλύβια Αγρινίου, έχει πάθος με τα ταξίδια και κάθε φορά που βρίσκει ευκαιρία ανάμεσα από τις άλλες επαγγελματικές του υποχρεώσεις, επισκέπτεται διάφορες ευρωπαικές χώρες, όμως τελευταία βρέθηκε στην μακρινή Ταϊλάνδη, όπου γνώρισε τον πολιτισμό και την τοπική κουλτούρα, αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες!

Ας αφήσουμε όμως τον ίδιο να μας ταξιδέψει στις χώρες του κόσμου και να μας αφηγηθεί τις ξεχωριστές ιστορίες που ανακαλύπτει…

Μεγάλωσα στα Καλύβια, όπου στα 18 μου έφυγα στην Αθήνα για να σπουδάσω στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ. Πήρα το πτυχίο μου, αλλά τελικά με κέρδισε ο χώρος του Digital Marketing (Ψηφιακό Εμπόριο).

H βασική μου δουλειά είναι η διαχείριση των social media (κοινωνικά δίκτυα) εστιατορίων και επιχειρήσεων, αλλά παράλληλα αφιερώνω αρκετό χρόνο ως συντάκτης σε ταξιδιωτική ιστοσελίδα (website) και έχω ξεκινήσει στα προσωπικά μου προφίλ σε Instagram και Tiktok, ένα σχετικά πρόσφατο project (σχέδιο) κάνοντας food review (κριτική για τα τρόφιμα) σε εστιατόρια!

Στις άδειες μου τα τελευταία χρόνια πάντα φρόντιζα από νωρίς να βρίσκω μια πόλη και να ταξιδεύω, μας λέει ο Κωνσταντίνος Σκαφίδας και συνεχίζει...

Υπεραγαπώ τα ταξίδια και είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι ένα ταξίδι οπουδήποτε και να είναι αυτό, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Το να ταξιδεύεις, εκπαιδεύεις τον εαυτό σου, βγαίνεις από τα καλούπια και το comfort zone (ζώνη άνεσής σου), γνωρίζοντας νέους κόσμους, διευρύνοντας τους πνευματικούς σου ορίζοντες που σε κάνουν πάντα καλύτερο άνθρωπο.

Μέχρι τώρα είχα ταξιδέψει σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από τους πιο basic προορισμούς, όπως Ρώμη, Παρίσι, Λονδίνο. Παρεπιπτόντως η Ρώμη είναι μέχρι τώρα η πιο όμορφη για μένα πόλη (μάλλον σε αυτό θα φταίει και η αγάπη μου για την Ρωμαϊκή Ιστορία), αλλά και σε πιο… ''άκυρους προορισμούς, όπως το Βίλνιους της Λιθουανίας, ένα χωριό στην Ολλανδία, το Χάουντα, την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, αν και η τελευταία, εδώ και κάποια χρόνια έχει γίνει αρκετά δημοφιλής.

Το ταξίδι στην Ταϊλάνδη

Το τελευταίο μου ταξίδι ήταν εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά, στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Οι αντιθέσεις αυτής της τεράστιας πόλης ήταν τόσες πολλές που σε σόκαραν. Από τη μία η απόλυτη φτώχεια και από την άλλη οι υπερπολιτελέστατοι και σύγχρονοι ουρανοξύστες!

Το μόνο αρνητικό που είχαμε στις 7 μέρες που μείναμε στην πόλη ήταν το τροπικό κλίμα, το οποίο ήταν ανυπόφορο, αφού η υγρασία άγγιζε το 90%.

Οι βουδιστικοί ναοί ήταν άκρως εντυπωσιακοί και μεγαλοπρεπείς! Είδα ελάχιστα αγενείς ανθρώπους, σαν λαός είναι αρκετά ευγενικός και πρόθυμος να σε βοηθήσει! Μια από τις καλύτερες εμπειρίες μου σε αυτό το ταξίδι ήταν η επίσκεψη στην αρχαία πρωτεύουσα της Μπανγκόκ την Αγιουτάγια και η βόλτα το βράδυ με tuk tuk που είναι τα παραδοσιακά τους τρίκυκλα ταξί.

Σχετικά με το φαγητό, η κουζίνα τους είναι πλούσια και αρκετά νόστιμη! Ακόμα ονειρεύομαι τις σούπες με το γάλα καρύδας, το pad thai και το καλύτερο γλυκό μάνγκο (mango) με sticky rice!

Όπως μας επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Σκαφίδας ,παρόλο που η Μπανγκόκ είναι μια χαοτική πόλη με 11 εκατομμύρια πληθυσμό, περπατώντας στους δρόμους της, δεν ένιωσα κάποιο φόβο ή ανασφάλεια όπως στην Βαρκελώνη που φοβόμουν να βγάλω το κινητό γιατί υπήρχαν παντού κλέφτες!

Μια τελευταία εμπειρία που θα ήθελα να μοιραστώ είναι ότι, στα ταξίδια μου αρέσει πέρα από τα τουριστικά αξιοθέατα, να ζω σαν local (ντόπιος), δηλαδή να χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς τους, να πηγαίνω στο σουπερμάρκετ τους, να τρώω τοπικές γεύσεις και να μαθαίνω τις συνήθειες τους.

Αυτή πιστεύω είναι η μαγεία σε κάθε ταξίδι. Ένα από τα πράγματα που θα μου λείψουν από την Ταϊλάνδη είναι οι τιμές στο σουπερμάρκετ, αφού για φαγητό, ένα τοστ, παγωτό και αναψυκτικό πλήρωσα σε € (ευρώ) μόνο 2,70!

Επόμενος στόχος είναι η Αμερική και να ταξιδέψω στην Σκανδιναβία…!!!

Μπορείτε να διαβάσετε τις ταξιδιωτικές ιστορίες του Κωνσταντίνου Σκαφίδα, στο https://travelvibe.eu/ και να τον ακολουθήσετε στα social media (κοινωνικά δίκτυα) σε Instagram:  https://www.instagram.com/soukoufood/ & Tik tok όπου θα τον βρείτε ως soukoufood.

Βρείτε τα άρθρα του εδώ:

https://travelvibe.eu/team-author/konstantinos-skafidas/

Επιμέλεια: Γιώργος Αν.Πανταζόπουλος

 

Εικόνες από την Ταϊλάνδη