Δημοτικό Καλυβίων: Γιορτή Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς - Τα παιδιά σώζουν ζωές

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων Αγρινίου, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδίας 2024 συμμετέχοντας μέσω απ΄ευθείας διαδικτυακής σύνδεσης, με εκατοντάδες σχολεία της χώρας καταρρίπτοντας το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ταυτόχρονης ΚΑΡΠΑ 22.000 μαθητών/-τριών σε κανονικά και αυτοσχέδια προπλάσματα για 2 λεπτά, μεταφέροντας διεθνώς το μήνυμα ότι:«Όλοι μπορούν να σώσουν μια ζωή, ακόμη και παιδιά». 

Η δράση είχε ως βασικό στόχο να μεταφέρει διεθνώς το μήνυμα της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Κοινωνίας Πολιτών "KIDS SAVE LIVES", πως ‘’η Ελλάδα εκπαιδεύει συστηματικά εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς των Ελληνικών Σχολείων, στην ΚΑΡΠΑ και τις Πρώτες Βοήθειες, ενδυναμώνει τη νέα γενιά με αισθήματα ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον συνάνθρωπο, τοποθετεί μαζικά Απινιδωτές και αυξάνει το αίσθημα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για όλους’’!

Η συγκεκριμένη Δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών και για να συνειδητοποιήσουν τις ικανότητές τους, να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις της ζωής και να συνεισφέρουν στην κοινωνία. εφήβων.

Έχει διαπιστωθεί ότι η συστηματική υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας και εμπλέκουν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας έχει πολύπλευρα οφέλη, όπως: (α) θετική επίδραση στη σχολική επίδοση, (β) ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας, (γ) καλλιέργεια γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων αναγκαίων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος και (δ) μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης μελλοντικών προβλημάτων και συμπεριφορών υψηλού κινδύνου.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, το Εργαστήριο Δεξιοτήτων και ο Μαθητικός Διαγωνισμός της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης KIDS SAVE LIVES, είναι ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Χώρας.