Καλύβια: Ποδηλατική περιήγηση για ζευγάρι Γάλλων

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ένα ζευγάρι Γάλλων ποδηλατών, ο Ματιού (Matthew) και η Λουίζ (Louise) από την πόλη Λουβιέ (Louviers) της Νορμανδίας, πέρασαν πρόσφατα με τα ποδήλατά τους από την περιοχή Καλυβίων, κατευθυνόμενοι προς Κέρκυρα και δέχτηκαν με μεγάλη χαρά να μας μιλήσουν για το ταξίδι που πραγματοποιούν στην Ελλάδα και σε χώρες των Βαλκανίων.

Λίγο πριν περάσουν τη γέφυρα της ΔΕΗ στον Αχελώο, σταμάτησαν δίπλα σε ένα πορτοκαλεώνα, κοντά στον οικισμό Αγίου Γεωργίου Καλυβίων και δήλωσαν αρκετά ικανοποιημένοι από την ευχάριστες και όμορφες εμπειρίες που έζησαν σε όσες περιοχές βρέθηκαν με τα ποδήλατά τους!

Ουσιαστικά κάνουν ποδηλατικό τουρισμό εδώ και ένα μήνα στην πατρίδα μας, επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων, την Αθήνα και την Κόρινθο, ενώ μετά την Κέρκυρα θα "περάσουν" απέναντι στην Αλβανία, για να επιστρέψουν μέσω Γιουγκοσλαβίας και Κροατίας, πίσω στην Γαλλία.

Πολλοί ποδηλάτες, κυρίως για να αποφύγουν δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, επιλέγουν μέσω χαρτών που υπάρχουν στο διαδίκτυο, διαδρομές επίπεδες, με μικρότερη κυκλοφοριακή κίνηση, ή διαδρομές που έχουν ιστορικά μνημεία, είτε παραδοσιακούς οικισμούς, ή πολύ περισσότερο, όμορφο περιβάλλον με ποτάμια, λίμνες και δένδρα.

Και η περιοχή των Καλυβίων Αγρινίου τα τελευταία χρόνια, αποτελεί ενδιάμεσο προορισμό για πολλούς ποδηλάτες, είτε έρχονται μεμονωμένα, είτε σε παρέες, είτε ποδηλάτες που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες Brevet, είτε ¨περιηγητές¨ όπως οι φίλοι μας από την Γαλλία, ο Ματιού και η Λουίζ, που πέρασαν έστω και για λίγο από τον τόπο μας.

Τους ευχόμαστε καλές ποδηλατικές διαδρομές και να περάσουν όμορφα στο ταξίδι τους!