Έρχεται το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Για 5η συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου (Agrinio International Choir Festival) διεξαχθεί 4 & 5 Οκτωβρίου 2024 στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις» με έναρξη το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου στις 5 η ώρα  και ελεύθερη είσοδο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου δημιουργεί ροές πολιτισμού και συντελεί στην επισκεψιμότητα ανθρώπων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάνοντας την πόλη του Αγρινίου επίκεντρο της χορωδιακής μουσικής.

Με ρεκόρ συμμετοχών για διήμερο φεστιβάλ, το Αγρίνιο θα υποδεχθεί 27 χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με γνωστούς μαέστρους και προσωπικότητες στο χώρο της μουσικής και πάνω από 1260 χορωδούς και συνοδούς και οι λάτρεις της χορωδιακής μουσικής θα απολαύσουν υψηλού επιπέδου παραστάσεις.

Διοργανώνεται από την Αγρινιώτικη χορωδία «Αγία Σκέπη» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ καθώς και του Δήμου Αγρινίου, αποτελεί δε συνδιοργάνωση με την ΠΕΔΔΕ.

Παρουσιαστής για άλλη μία φορά θα είναι ο διεθνώς γνωστός Αλέξης Κωστάλας.

Παράλληλες εκδηλώσεις όπως οι Ζακυνθυνές καντάδες το βράδυ στην πόλη και ξεναγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος σε όλο τον νομό, θα λάβουν χώρα για 4 μέρες. Οι περισσότερες χορωδίες θα έρθουν από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και θα αναχωρήσουν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Το φεστιβάλ φέτος στέλνει το μήνυμα της «Ειρήνης των Λαών», όχι  μόνο εν όψει των πολέμων που ταλανίζουν τον κόσμο, αλλά και για το γεγονός ότι φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Τιμώμενη χορωδία είναι η Χορωδία της Κύπρου και το Φεστιβάλ τελεί επίσης υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ελλάδα.

Τη φετινή μακέτα φιλοτέχνησε όπως κάθε χρόνο η Αγρινιώτισσα Μαρία Πολύζου, φοιτήτρια Καλών Τεχνών και εμπεριέχει το κλειδί του ΣΟΛ με το σήμα της Ειρήνης.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού του Υπουργείο Τουρισμού και υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Κύπρου

Σας προσκαλούμε στη φιλόξενη πόλη του Αγρινίου

Η Οργανωτική Επιτροπή και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Χρύσα Τασολάμπρου

Συμμετέχουν οι Χορωδίες:

Χορωδία ARMENIA, Նաիրյան Մեղեդի Ναϊριάν Μεγεντί του Μορφωτικού Ομίλου Αρμενίων Κομοτηνής  Χορωδία, Χορωδία Μουσικά Μονοπάτια Λεμεσού ΚΥΠΡΟΣ, Χορωδία Αγία Σκέπη ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Χορωδία CANTARE Μουσικού Σχολείου ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Χορωδία Παραδ. Μουσικής Ι.Μ. Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, Χορωδία Πύλης Πολιτισμού Εν Πάτραις ΠΑΤΡΑ, Χορωδία Πολιτιστικής Στέγης Κρηνίδων ΚΑΒΑΛΑΣ, Χορωδία Ιδρύματος Πολιτισμού Ι.Μ. Αιτωλίας & Ακαρνανίας «Άγιος Ευγένιος ο Αιτωλός» ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Χορωδία Ορφέας ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΣΤΕΣ» Δήμου ΔΕΛΤΑ, Χορωδία «Νικόλαος Σκουφάς» Κομποτίου ΑΡΤΑΣ, Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Δημοτικού Ωδείου ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, Χορωδία «ΧΟΡΑΝΘΗ» Πολιτιστικού Συλλόγου ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, Χορωδία Ι.Ν. Παναγίας Βλαχερνών ΑΜΦΙΑΛΗΣ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, Χορωδία «Αριστείδης Μόσχος» ΠΑΤΡΑΣ, Χορωδία Πολ. Συλλόγου ΑΡΤΑΣ «Ο Μακρυγιάννης», Χορωδία «Γεράσιμος Λαβράνος» Καναλίων ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Χορωδιακό Εργαστήρι Ι.Ν. Γεννήσεως Θεοτόκου Καρδίας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου ΕΠΑΝΟΜΗΣ, Χορωδία Ένωσης Απανταχού ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΩΝ, Χορωδία Συλλόγου ΠΡΑΣΤΟΥ-ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ, Χορωδία «Ευ -ύμνος» ΖΩΓΡΑΦΟΥ, Χορωδίας «Ευ-Choralis» Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, Μουσικό Σύνολο Μαντολινάτας Λιθακιάς ΖΑΚΥΝΘΟΥ.