Ανοίγει τις "πύλες" του το Photopolis Festival στο Αγρίνιο (28/09)

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Το 6ο Διεθνές Φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis,πολύ σύντομα θα ανοίξει τις "πύλες" του για το κοινό, με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και να διαρκεί έως τις 6 Οκτωβρίου 2024.

86 φωτογράφοι από 27 χώρες εκθέτουν 300 φωτογραφίες τους σε 5 εξαιρετικούς χώρους, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν διαφορετικές οπτικές και καλλιτεχνικές προσεγγίσεις γύρω από το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Για πρώτη φορά το φεστιβάλ συνεργάζεται με το Lucie Foundation (Νέα Υόρκη), του οποίου φιλοξενεί έκθεση 38 γνωστών φωτογράφων, οι οποίοι αποτυπώνουν στις φωτογραφίες τους την κλιματική αλλαγή σε όλο τον πλανήτη. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος "Lucie" κ. Hossein Farmani θα παραστεί στα εγκαίνια.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, με την παρουσία πολλών φωτογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Συγκεκριμένα θα παραστούν: Κατερίνα Καλογεράκη (Αγγλία), Adrienn Jozan (Ουγγαρία), Εφη Χαλιορή, Jesper Thomsen (Δανία), Ελίζα Ταμουρίδου, Karin Fajersson (Νορβηγία), Ορέστης Σεφέρογλου, Σπύρος Ζερβουδάκης, Λίλα Ζώτου (Νορβηγία), Αλέξανδρος Ζαφειρίδης, Νίκος Ευστρατίου, Φανή Βόικου, Σωτήρης Κουσουλός, Ιφιγένεια Σάκκου.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του φωτογραφικού έργου από τους φωτογράφους:

Κατερίνα Καλογεράκη και Σπύρο Ζερβουδάκη.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Μουζακίτη

Χώροι εκθέσεων: Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, Μουσείο Καπράλου, Παπαστράτειο Μέγαρο, ΚΟΙΝΣΕΠ ΤΑΞΙΔΕΟΥΣΑ (Γρίβα 12), Κεντρική Πλατεία Αγρινίου.

Οι χώροι θα είναι ανοιχτοί από ώρα 19:00 έως 20:30, εκτός της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς που θα ανοίξει στις 20:00!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Περισσότερες πληροφορίες: www.photopolis.gr