Ο Mike Πούγουνας θα παρουσιάσει τα βιβλία του, στο Βιβλιοπωλείο "Αγαύη"

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 μ.μ. το Βιβλιοπωλείο "Αγαύη", στο Αγρίνιο, θα φιλοξενήσει τον Μιχάλη (Mike) Πούγουνα, έναν από τους πιο δραστήριους μουσικούς της ελληνικής underground κοινότητας, από τη δεκαετία του ΄80 έως και σήμερα, που με την ιδιότητα του συγγραφέα αυτή τη φορά, θα μιλήσει στο κοινό για τα δύο του πιο πρόσφατα βιβλία, «Rock’n’Roll Rules ok?» Vol.1 και Vol.2. που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις "Στο Περιθώριο".

Για τα βιβλία θα μιλήσει ο Κριτικός Τέχνης, Γιώργος Δάβος και θα ακολουθήσει μουσικό σετ με επιλογές του συγγραφέα από τα δύο βιβλία.

Η σκέψη για τα Rock’n’Roll Rules ok? πρωτοεμφανίστηκε το 2020, όταν ο Πούγουνας είχε σκοπό να κάνει μια σειρά διαλέξεων σχετικά με την επιρροή που άσκησε το Rock’n’Rollστον Δυτικό κόσμο και την επιρροή που είχε η κοινωνία στο rock’n’roll.

Όπως αναφέρει κι ο ίδιος, είναι ένα μουσικό είδος που πέθανε και ξαναζωντάνεψε, αφομοίωσε νέα στοιχεία, αγοράστηκε και πουλήθηκε από το σύστημα στο οποίο αντιστεκόταν, αλλά ένωσε άλλες μορφές τέχνης ο καλλιτέχνης επιδεικνύει τον εαυτό του και συμπεριφέρεται σαν να είναι το κέντρο του κόσμου. Στο rock’n’roll (και σε όλα τα είδη και τις υποκατηγορίες του) αυτό γίνεται τόσο από τον καλλιτέχνη, όσο και από το κοινό του.

O Mike Πούγουνας ασχολείται με την μουσική από μικρή ηλικία, ήταν ο τραγουδιστής των Flowers of Romance και των Nexus, ενώ σήμερα συνεχίζει με τους New Zero God.

Με αυτά τα γκρουπ έχει κυκλοφορήσει 12 άλμπουμ και πολλά σινγκλάκια, ενώ έχει τραγουδήσει σε συναυλίες και κυκλοφορίες ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών.

Έχει εμφανιστεί με τις μπάντες του, σε συναυλίες μεγάλων συγκροτημάτων, όπως οι SistersofMercy, TheMission, ChristianDeath, LegendaryPinkDotsκαι SexGangChildren.

Ως σκηνοθέτης, έχει βραβευτεί για μια ταινία μικρού μήκους το 2008 με τίτλο «VladO Δαίμων», ενώ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δύο ντοκιμαντέρ με θέμα τις κινηματογραφικές αίθουσες της Καλλιθέας, με τίτλο «Όταν η Καλλιθέα πήγαινε Cinema» τα οποία μπορείτε να δείτε στο YouTube.

Από το 2012 κάνει μια δίωρη εβδομαδιαία, Αγγλόφωνη εκπομπή με νέες underground μουσικές κυκλοφορίες για το Αμερικάνικο ραδιόφωνο η οποία μεταδίδεται διαδικτυακά και από δύο Αγγλικούς σταθμούς, έναν Ελληνικό και έναν Κυπριακό.

Πέρα από τα δύο βιβλία που προαναφέραμε, έχει εκδώσει και δύο μυθιστορήματα με τίτλο «Το Κλειδί της Εύας» και «Μαύρο Χιόνι».

Στην παρουσίαση θα μιλήσει και ο Γιώργος Δάβος, συνεργάτης του Πούγουνα στο ντοκιμαντέρ των Καλλιθιώτικων κινηματογράφων, δημοσιογράφος, Κριτικός Τέχνης και διδάκτορας Αισθητικής στην Ακαδημία της Μπρέρα (Μιλάνου) και Κοινωνιο-γλωσσολογίας και Λογικής Φιλοσοφίας της Γλώσσας, στο Πανεπιστήμιο του Βίγο (Ισπανία).

"Αγαύη" Βιβλιοπωλείο · Λογοτεχνικές εκδόσεις

Βασίλης Νικολόπουλος

Γ. Καραπαπά 16, Αγρίνιο

2641-181643