Κατάθεση στεφάνων στον Άγιο Κωνσταντίνο, για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού τελέστηκε  επιμνημόσυνη δέηση  για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Δήμος Αγρινίου και ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, διοργάνωσαν διήμερες εκδηλώσεις μνήμης, με αφορμή την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Στο ιστορικό των γεγονότων αναφέρθηκε η Αντιπρόεδρος  του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας, κα Ιωακειμίδου Κυριακή.

«Άσβεστη καίει η φλόγα της μνήμης για τις αλησμόνητες πατρίδες! Τιμούμε τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής και δεν ξεχνάμε τον μαρτυρικό ξεριζωμό των Ελλήνων», ανέφερε ο Δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών και Ποντίων  Προσφύγων από τον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Κ. Καραγκούνη, τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γ. Παπαναστασίου, τον Βουλευτή Θ. Παπαθανάση, τον Αντιπεριφερειάρχη, Ν.Κατσακιώρη, τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Κ.Ζώη, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κ. Πιστιόλα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, Γ.Σταύρου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας, Δ.Γαλαζούλα, τον Υποδιοικητή  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Χ. Χατζή, τον Πρόεδρο Κοινότητας Αγρινίου, Κ. Μποκόρο, τον εκρόσωπο του Επιμελητηρίου, Κ.Κιτσοπάνο, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Αγρινίου, Ι. Καλλίμορφο, την Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτ/νιας, Α. Γκούρλια, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων, Τ. Τατούλη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πραμαντιωτών, Β. Στάμου, τον Πρόεδρο του αθλητικού Συλλόγου ΑΕΚ Αγ. Κων/νου, Β. Σβαρνιά και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παλαίμαχων ΑΕΚ Αγ. Κων/νου Γ. Μποτάογλου.