Παράσταση διαμαρτυρίας των δασκάλων Αγρινίου - Θέρμου & Αμφιλοχίας, στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Χθες, Δευτέρα 09/09 και ώρα 12.00 μ.μ. έγινε παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση των ομαδικών αιτήσεων των νεοδιόριστων ‘20 και ‘21 για την μονιμοποίησή τους, από τους δύο Συλλόγους Εκπαιδευτικών (ΣΕΠΕ Αγρινίου – Θέρμου και Αμφιλοχίας), στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

Αναφέρει η σχετική ενημέρωση:

«Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης παρέλαβε τις αιτήσεις, άκουσε τα αιτήματά μας και δέχτηκε αντιπροσωπεία των δύο Δ.Σ. στο γραφείο του.

Για το θέμα των αιτήσεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων ’20 και ’21, μας απάντησε ότι θα το δει και θα ενημερωθεί από το υπουργείο και θα μας απαντήσει την επόμενη βδομάδα. Του θέσαμε το ζήτημα των πειθαρχικών διώξεων και του ζητήσαμε να μην προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις.

Σε τέτοια περίπτωση του κάναμε σαφές ότι η ΔΟΕ και τα σωματεία θα λάβουν όλα τα μέτρα που μπορούν εναντίον όσων υπογράφουν τέτοιες αποφάσεις. Επιφυλάχθηκε να μας απαντήσει και γι’ αυτό αφού ενημερωθεί από το υπουργείο.

Στο θέμα των συμπτύξεων τμημάτων μας απάντησε ότι, θα τηρηθεί ο νόμος και μας ζήτησε να μεταφέρουμε στα σχολεία να μη γίνονται εικονικές μεταγραφές της τελευταίας στιγμής. Έγινε σαφές και από τις προέδρους και των δύο ΣΕΠΕ ότι τα ήδη διχοτομημένα τμήματα πρέπει να παραμείνουν ως έχει.

Μας μετέφερε ότι, θα εξετάσει κάθε περίπτωση ξεχωριστά και κάποια από αυτά τα τμήματα στα οποία κρίνεται απαραίτητο θα προσπαθήσει να παραμείνουν διχοτομημένα.

Για το ζήτημα των κενών μας ενημέρωσε ότι, δεν υπάρχουν δάσκαλοι/ες να περισσεύουν.

Εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης λείπουν καθώς το υπουργείο έστειλε το μισό αριθμό από όσα ζήτησε η διεύθυνση. Ένα θέμα που τέθηκε από τους ΣΕΠΕ είναι το ερώτημα για το πώς γίνεται η τοποθέτηση του εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης όταν υπάρχουν περισσότερες από μία διαγνώσεις.

Μας τόνισε ότι η κατανομή των ωρών της παράλληλης στήριξης γίνεται με απόφαση Συλλόγου Εκπαιδευτικών. Το ίδιο ισχύει και για τα τμήματα ένταξης.

Με λίγα λόγια κατανοεί ο Διευθυντής τα προβλήματά μας, αλλά θα κάνει ότι του ζητάει το υπουργείο.

Η πίεση και η παρουσία μας όμως δεν είναι αμελητέα.

Με αυτά φτάσαμε ως εδώ.

Μόνο με προσπάθεια και αγώνα μπορούμε να διεκδικούμε με αξιώσεις και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας. Ο αγώνας μας για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για την παροχή καλύτερης εκπαίδευσης για τους/τις μαθητές/τριες συνεχίζεται».