Μεγάλη επιτυχία για το 3ο Φεστιβάλ Οίνου, στην Κατοχή Οινιαδών

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το 3ο Φεστιβάλ Οίνου στην Κατοχή Μεσολογγίου που διοργάνωσαν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, ο Σύλλογος Οινοπαραγωγών Κατοχής «Οινέας» και ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενώ συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Νεολαίας Κατοχής, ο Σύλλογος Γυναικών Κατοχής "Αλθαία" ο Οργανισμός «Οινιαδών Ανάπτυξις» καθώς και εθελοντές μέρος της τοπικής κοινωνίας.

Αρχικά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οινοπαραγωγών Κατοχής «ΟΙΝΕΑΣ» και εμπνευστής της διοργάνωσης κ. Επαμεινώνδας Πανάς, καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες και ακολούθως ο Δημάρχος Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο Δημάρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης, Κατσακιώρης, απεύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Πραγματοποίηθηκαν ομιλίες από τον Λεωνίδα Αρβανίτη, Χημικό Med, Καθηγητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας με τίτλο «Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου: χημικές ουσίες στον οίνο και επιδράσεις τους στην ανθρώπινη υγεία» και  από τον Δημήτριο Αντωνόπουλο, ∆ρ. Γεωπόνο - Φυτοπαθολόγο, Εκπαιδευτικό ΕΠΑ.Λ. Κατοχής με τίτλο: «Προκλήσεις της αμπελουργίας-οινολογίας στο σήμερα, η γεωπονική εκπαίδευση και κατάρτιση στις Οινιάδες».

Παραδοσιακούς χορούς χόρεψαν το Πολιτιστικό Εργαστήρι Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ο Σύλλογος «Αχελώος» και έγινε απονομή διπλωμάτων συμμετοχής σε φορείς, συλλόγους και οινοπαραγωγούς.

Οι κάτοικοι, αλλά και οι πολλοί επισκέπτες του Φεστιβάλ που γέμισαν την άνω πλατεία της κωμόπολης, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαιρετικά κρασιά από τοπικές ποικιλίες αμπέλου, όπως Μαλαγουζιά, Μαυρούδι, Αυγουστολίδη και Γουστολίδη, απόλαυσαν τοπικά εδέσματα που είχαν προετοιμάσει τοπικοί παραγωγοί, ο Σύλλογος Γυναικών Κατοχής "Αλθαία" και διασκέδασαν με τους «Συνεπιβάτες» σε ένα τοπικό Φεστιβάλ που έχει πλέον καθιερωθεί, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την πλούσια οινοπαραγωγική παράδοση της περιοχής!

 

Ευχαριστούμε το Katochi News για μέρος του φωτογραφικού υλικού που αναρτήσαμε στο άρθρο. (https://www.facebook.com/groups/709622172397691)