Ο Νίκος Δ. Φαναριώτης στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2024

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ιστορικός ελληνικός αγώνας, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το "Ράλλυ των Θεών", που μετρά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA θα ξεκινήσει επίσημα αύριο Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 19:00, με την Τελετή Έναρξης να λαμβάνει χώρα εμπρός από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Εκεί βρίσκεται ήδη και ο συμπατριώτης μας Νίκος Δ. Φαναριώτης, από τα Καλύβια Αγρινίου, ο οποίος θα είναι Τεχνικός Έφορος στο φετινό, επί Ελληνικού εδάφους, ράλλυ.

Εβδομήντα δύο πληρώματα θα περάσουν από τη ράμπα της αφετηρίας στη Λαμία, για να αναμετρηθούν τις επόμενες τρεις ημέρες σε έναν αγώνα 15 ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 305 χιλιομέτρων. Στην Ελλάδα βρίσκονται πληρώματα από 31 χώρες και φυσικά όλοι οι διεκδικητές των φετινών τίτλων.
Οι εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας έχουν ήδη ανοίξει τις πύλες τους, καθώς τα πληρώματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα τη διαδικασία αναγνωρίσεων των ειδικών διαδρομών του αγώνα.

Ο Νίκος Φαναριώτης είναι ο πρώτος Καλυβιώτης που μετέχει με σημαντικό τεχνικό ρόλο στο Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ υπάρχουν και άλλοι Αιτωλοακαρνάνες που θα λάβουν μέρος ως κριτές και αλυτάρχες.

Χθες Τετάρτη (03/09), παρακολούθησε τα ειδικά σεμινάρια ενημέρωσης που οργανώθηκαν από την ΟΜΑΕ και την Παγκόσμια Ομοσπονδία FIA, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, όσων αφορά τους τεχνικούς ελέγχους.

Όπως μας ανέφερε ο Νίκος Φαναριώτης, κατά την διάρκεια του WRC - EKO Ράλλυ Ακρόπολις, θα βρίσκεται στην Λαμία, όπου είναι και η αφετηρία του διεθνούς αγώνα και κατόπιν θα μεταβαίνει όπου του ζητηθεί, ανάλογα με την εξέλιξη του προγράμματος ή για τυχόν έκτακτους ενδιάμεσους έλεγχους που θα απαιτηθούν. Έτσι, θα προβαίνει σε έλεγχο των αγωνιστικών αυτοκινήτων, δηλ. αν πληρούν τις προδιαγραφές βάση των κανονισμών για την κάθε κατηγορία που αγωνίζονται και βέβαια αν διαθέτουν όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου το αγωνιστικό σκέλος θα «κλείσει» με την ΕΚΟ Super Special Stage, που θα διεξαχθεί στο ύψος του Σ.Ε.Α. Σείριος στην Μαλακάσα. Τα αυτοκίνητα θα προσφέρουν θέαμα για περίπου τρεις ώρες σε όσους φίλους του αγώνα βρεθούν στην περιοχή για να απολαύσουν τους κορυφαίους οδηγούς στον κόσμο να οδηγούν τα ταχύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Μαζί τους, όλα τα ελληνικά πληρώματα που διαχρονικά κοσμούν τον αγώνα.

Καλή επιτυχία!