Εντυπωσιακή εμφάνιση των ξένων χορευτικών στο Αγγελόκαστρο

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Εντυπωσίασαν το πολυπληθές κοινό με την εμφάνισή τους, τα χορευτικά από την Λετονία, την Χαβάη και το Χορευτικό τμήμα Γυναικών Αγγελοκάστρου, που παρουσίασαν χθες βράδυ, την κουλτούρα τους μέσω του χορού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αγρινίου!

Στην όμορφη αυτή εκδήλωση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Γιάννος Φαρμάκης, ο Πρόδρος της Κοινότητας Αγγελοκάστρου, Παναγιώτης Κοτούμπας, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Γιαννιώτης, τοπικοί σύμβουλοι και πολλοί κάτοικοι του χωριού που από νωρίς γέμισαν την πλατεία Αγγελοκάστρου.

Να θυμίσουμε ότι, ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει το  Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (International Folklore Dance Festival of Agrinio) φιλοξενώντας Ελληνικά και ξένα συγκροτήματα σε μία πολύχρωμη παρέλαση πολιτισμών και παραδόσεων, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με άλλους λαούς και το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή 25 Αυγούστου.

Αρχικά, η εντυπωσιακή χορευτική ομάδα Hawaiian Pacific Magic έφερε την μαγεία της Πολυνησίας από τα νησιά της Χαβάης και της Γαλλικής Πολυνησίας, στο Αγγελόκαστρο! Ντυμένοι με πολύχρωμα, εξωτικά κοστούμια και συνοδευόμενοι από τους ήχους του γιουκαλίλι, οι χορευτές ζωντάνεψαν την παράδοση και μοιράστηκαν μαζί με τους θεατές, το πνεύμα και τη φιλοσοφία του Aloha, μέσα από αρχαίους χορούς του νησιωτικού συμπλέγματος της Χαβάης.

Κατόπιν το κοινό υποδέχτηκε το συγκρότημα Vizbulite, από την όμορφη πόλη της Σιγκούλντα της Λετονίας. Με εμπειρία 60 ετών και συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ και παραγωγές παραστάσεων και κονσέρτων, στοχεύουν πάντα σε ένα υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα, με την παράδοσή τους να ζωντανεύει επί σκηνής!

Τέλος, το Χορευτικό τμήμα Γυναικών Αγγελοκάστρου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της Αιτωλοακαρνανίας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των κατοικών του ιστορικού και γραφικού χωριού της περιοχής μας!

Μετά το πέρας της όμορφης εκδήλωσης ο ο Πρόδρος της Κοινότητας Αγγελοκάστρου, Παναγιώτης Κοτούμπας, πρόσφερε στις ξένες αποστολές, καλάθι με τοπικά προίόντα.

Να αναφέρουμε ότι, για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης, συνέβαλλαν τόσο η Κοινότητα Αγγελοκάστρου, όσο και ο Δήμος Αγρινίου!

Φωτογραφίες: Πηνελόπη Ρούσση, Νίκος Σώκος, Αγαθή Καταπόδη