Η Πίστα Θαλάσσιου Σκι στην τεχνητή λίμνη Στράτου

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Ο παλαίμαχος Αγρινιώτης οπερατέρ και δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος μας παρουσιάζει φωτογραφίες και ένα παλιό τηλεοπτικό αφιέρωμα για την Πίστα Θαλάσσιου Σκι στην τεχνητή λίμνη Στράτου. Γράφει συγκεκριμένα:

Πρόκειται για την διώρυγα απαγωγής της τεχνητής λίμνης Στράτου, επί του Αχελώου ποταμού, που την δεκαετία του 1990 με αίτημα του Ναυτικού Ομίλου Αγρινίου προς την ΔΕΗ, διαμορφώθηκε κατάλληλα, ώστε να γίνει πίστα για το θεαματικό άθλημα του θαλασσίου σκι. Τα πλεονεκτήματά της είναι, το απόλυτα φυσικό περιβάλλον με τα καθαρά νερά και η εύκολη πρόσβαση σε αυτή.

Υπήρξε για αρκετά χρόνια το προπονητικό κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας και κατά καιρούς έχουν διεξαχθεί στο χώρο αυτό, εκτός από τοπικούς, πανελλήνιοι αλλά και διεθνείς αγώνες. Είναι ένας χώρος μοναδικός που πρέπει συνεχώς να προβάλετε και να αξιοποιείται σε πολλά επίπεδα.

Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρει επίσης:

Για την ιστορία να αναφέρω ότι στις αρχές του 1990 άρχισε να αξιοποιείται η πίστα θαλασσίου σκι της Στράτου στον Αχελώο ποταμό. Εκείνη την χρονιά έκανα το μάθημα της φωτογραφίας στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αγρινίου. Σκεφθήκαμε λοιπόν μαζί με την ομάδα της δημοσιογραφίας να κάμουμε μια εργασία που να αναδεικνύει και να κάνει γνωστό, τον πολλά υποσχόμενο (κατά κάποιο τρόπο) για την ανάπτυξη της περιοχής μας, αθλητικό αυτό χώρο.

Η εργασία αυτή είχε μεγάλη απήχηση, όχι μόνο στη περιοχή μας, αλλά και στο πανελλήνιο... Την παρουσίασε σαν ρεπορτάζ η ΕΤ-1 στην εκπομπή  "Ραντεβού το Μεσημέρι" του Βαγγέλη Παπαδόπουλου, αλλά και φιλοξενήθηκε στο περιοδικό ΕΙΚΟΝΕΣ!!!!

Να σημειώσουμε ότι πρωτίστως ήταν εργασία των μαθητών και θυμάμαι με πόση στοργή ο κ. Γιάννης Βαϊνας (Δήμαρχος τότε του Αγρινίου) αγκάλιαζε και επαινούσε τις προσπάθειες των νέων ανθρώπων» σημειώνει ο κ. Γιαννακόπουλος .

Δείτε το βίντεο: https://www.facebook.com/giannis.giannakopoulos.142/videos/246776792035922?locale=el_GR

- Φωτο από διεθνής αγώνες του 2020