Μουσική βραδιά στα Καλύβια, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Συνεχίστηκαν σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται στα Καλύβια Αγρινίου, με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Τμήμα Καλυβίων και την μουσική λαική βραδιά από τον Ανδρέα Φούκα και τους συνεργάτες του, στην κεντρική πλατεία Καλυβίων.

Πολλοί συγχωριανοί μας και επισκέπτες παρακολούθησαν μια εκδήλωση που συγκίνησε με τη θεματολογία της αλλά ήταν ταυτόχρονα στο πνεύμα και το ύφος τιμής και μνήμης των 59 πατριωτών που εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις της Γερμανικής Κατοχής, την 31η Ιουλίου 1944 στα Καλύβια.

Αρχικά ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός που πρέπει όλοι μας να τιμούμε και να μην το ξεχνάμε και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Παρέστησαν επίσης ο ιερέας π. Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, ο Γυμνασιάρχης Απόστολος Καραγεώργος, ο ο εντεταλμένος σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα ΠΑΑ, Γιώργος Κοντογιάννης, η υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού δήμου Αγρινίου, Βούλα Αρτίκου, τοπικοί σύμβουλοι κ.ά.

Από μέλη του Χορευτικού τμήματος παρουσιάστηκε το θεατρικό δρώμενο «Οι Ήρωες μιλούν» καθώς και παραδοσιακοί χοροί από τα Χορευτικά τμήματα Καλυβίων. Την παρουσίαση σε αυτό το α΄ μέρος της εκδήλωσης, έκανε η Γεωργία Παντολέϊνα.

Ο Ανδρέας Φούκας κατόπιν παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα με απόσπασματα από το εμβληματικό έργο των Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστί» αλλά και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, και ποιητών!  Την ορχήστρα αποτελούσαν οι:

Ανδρέας Φούκας: Τραγούδι

Βασίλης Κοτρώτσος: Μπουζούκι - Τραγούδι

Κάρπος Κουτσούμπας: Μπουζούκι

Γιάννης Νικολαΐδης: Κιθάρα

Χριστίνα Κορκοντζέλου: Πιάνο

Έρευνα/επιμέλεια Κειμένων και παρουσίαση από την Στέλλα Καραγιάννη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

9.15 π.μ. Άφιξη επισήμων στο Τοπικό Κατάστημα Καλυβίων

9.45 π.μ. Επίσημο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων

10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θυσίας

Κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρη Αναστασίου

- Κατάθεση στεφάνων

- Απόδοση τιμών από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου