Μάχες με τις φλόγες στο Αγγελόκαστρο 

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (30/6) στο Αγγελόκαστρο του δήμου Αγρινίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο χωριό. Μετά τις 17:00 ήχησε το 112 στους κατοίκους της περιοχής για προληπτική εκκένωση προς Σταμνά. Αυτή την ώρα η εικόνα είναι πιο βελτιωμένη.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην περιοχή. Σε βίντεο φαίνεται η φωτιά να περνά δίπλα από το γήπεδο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η φωτιά πέρασε ανάμεσα από το χωριό και τον Σταθμό Αγγελοκάστρου.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ενώ εναέρια μέσα επιχειρούν στο σημείο. Ο δήμος Αγρινίου συνέδραμε με μηχανήματα και υδροφόρες ενώ στην περιοχή βρέθηκε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπαπαναστασίου.

Από πλευράς της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στο σημείο κατέφθασαν δύο Jcb, ένας φορτωτής και τέσσερις υδροφόρες.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης ανέφερε τα εξής: «Άλλο ένα δύσκολο μεσημέρι σε ένα πολύ δύσκολο  καλοκαίρι! Για ακόμα μια φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ήταν άμεσα στο μέτωπο της πυρκαγιάς και με κάθε μέσο βοηθήσαμε στην κατάσβεση αυτής.Τα εναέρια μέσα και η επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής για ακόμα μια φορά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, που βρέθηκε στην περιοχή, δηλώσε τα εξής: «Πολύωρη μάχη σήμερα με τη μεγάλη πυρκαγιά στο Αγγελόκαστρο. Με την τεράστια βοήθεια των κατοίκων και του Δήμου επικουρούμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Και παραμένουμε σε διαρκή επιφυλακή λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών».

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζοπυρώσεις.

Πληροφορίες και από το: https://www.agriniopress.gr/