Ευχαριστίες για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου Αγρινίου, με επιστολή τους ευχαριστούν θερμά τον κ. Γιώργο Πανταζόπουλο, μέλος Ε.Τ.Ε.Π. του τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Παν. Πατρών (Αγρίνιο) και διαχειριστή της ιστοσελίδας kalyvia.gr, για την προσφορά βιβλίων προς τη βιβλιοθήκη του σχολείου. Βιβλία που άπτονται τόσο της τοπικής ιστορίας, όσο και της τέχνης, αλλά και της οικολογίας.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Δοκίμι Αγρινίου

Τετάρτη 26/06/2024 Αρ. Πρωτ.: 417

ΘΕΜΑ: Θερμές ευχαριστίες

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες για τη γενναιόδωρη προσφορά σας προς το σχολείο μας. Η δωρεά των βιβλίων αποτελούν μια πολύτιμη πηγή γνώσης και εκπαίδευσης και είναι μια κίνηση που μας συγκινεί βαθιά.

Είναι σημαντικό για εμάς να υποστηρίζουμε την εκπαίδευση και την παιδεία όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως κοινωνικής ή οικονομικής κατάστασης. Η δωρεά σας αποτελεί ένα δείγμα της αφοσίωσής σας στην εκπαίδευση και την πίστη σας στην αξία της συνεισφοράς σας στην κοινότητα. Είναι πράξεις όπως η δική σας που κάνουν τη διαφορά και βοηθούν στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη γενναιοδωρία και την υποστήριξή σας και σας ευχόμαστε υγεία και ευημερία.

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου

Ευφροσύνη Ζάχαρη

(Εκπαιδευτικός ΠΕ06)

Λίγα λόγια για την Σχολική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου

Σκοποί της Σχολικής Βιβλιοθήκης

α) Η παροχή σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της σχολικής μονάδας ενός χώρου που επιτρέπει τη φυσική και διανοητική πρόσβαση στην πληροφόρηση και στον κόσμο των ιδεών.

β) Η υιοθέτηση των αρχών διακήρυξης της UNESCO/IFLA για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες, με έμφαση σε αυτές που αναφέρονται στην ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση των χρηστών στα μέσα, τις πηγές και τις υπηρεσίες μάθησης που προσφέρονται.

γ) Η καλλιέργεια μίας μακρόχρονης σχέσης των μαθητών/τριών με τον κόσμο του έντυπου λόγου και της εικόνας, μέσα από την απόλαυση του διαβάσματος.

δ) Η υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου.

Η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου βρίσκεται ουσιαστικά υπό κατασκευή και αναγκαστική λειτουργία αφού ακόμα εκκρεμεί η αποταμίευση της χρηματοδότησης της, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο έχουμε ενταχθεί, για την ουσιαστική ανάπτυξη της. Η χρηματοδότηση αυτή θα μας βοηθήσει στην υλικοτεχνική αναβάθμιση της βιβλιοθήκης, με την αγορά εποπτικών μέσων (υπολογιστής, σύγχρονος βιντεοπροβολέας), καινούργιων επίπλων βιβλιοθήκης και νέων τίτλων βιβλίων. Παρόλα αυτά χάριν κυρίως της καλής θέλησης πολλών ανθρώπων (εκπαιδευτικών, γονέων αλλά και ιδιωτών) η βιβλιοθήκη μας διαθέτει ήδη μεγάλη ποικιλία βιβλίων (περισσότεροι από 1300 τίτλοι), που μπορεί να δανειστεί ο κάθε μαθητής αλλά και εκπαιδευτικός του σχολείου μας. Παρακάτω παρατίθενται μερικοί απλοί κανόνες δανεισμού.

Ο δανεισμός βιβλίου από τον κάθε μαθητή γίνεται μόνο υπό την παρουσία του υπεύθυνου βιβλιοθήκης

Εάν η φυσική παρουσία του υπευθύνου της σχολική βιβλιοθήκης δεν είναι εφικτή, ο δανεισμός μπορεί να γίνει μόνο με την παρουσία του αντίστοιχου δασκάλου του τμήματος στο οποίο ανήκει ο μαθητής.

Η καταχώρηση δανεισμού και επιστροφής βιβλίου γίνεται από τον υπεύθυνο βιβλιοθήκης αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην αντίστοιχη βάση δεδομένων των στοιχείων της σχολικής βιβλιοθήκης που υπάρχει

Η διάρκεια δανεισμού ορίζεται χρονικά στις 2 εβδομάδες. Στη περίπτωση που κάποιος μαθητής θέλει να παρατείνει το συγκεκριμένο διάστημα, αυτό μπορεί να γίνει εφικτό, μόνο κατόπιν ενημέρωσης του υπεύθυνου βιβλιοθήκης

Οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός ή μαθητής επιθυμεί να ενημερωθεί για την ύπαρξη ή μη συγκεκριμένου τίτλου βιβλίου στη σχολική βιβλιοθήκη, μπορεί να συμβουλευθεί τον υπεύθυνο βιβλιοθήκης έτσι ώστε να γίνει αντίστοιχη αναζήτηση στη βάση δεδομένων της βιβλιοθήκης. Αλλιώς μπορεί να κάνει μόνος του αναζήτηση στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.bibliodanos.gr/bibliodanos_records.php?usercode=65c9e21e

«Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους, όλους τους μεμονωμένους αλλά και τους επώνυμους-επαγγελματίες δωρητές της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης. Οι άνθρωποι αυτοί ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα της Διευθύντριας του σχολείου, κας Ευφροσύνης Ζάχαρης και του υπεύθυνου της βιβλιοθήκης, κου Σπύρου Κατσακιώρη, για δωρεά βιβλίων, επιδεικνύοντας έτσι μεγαλείο κοινωνικής ευαισθησίας. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη γενναιοδωρία και την υποστήριξή σας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του σχολείου.

Το Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου βρίσκεται εντός των ορίων της Κοινότητας Δοκιμίου και συγκεκριμένα περίπου 50 μέτρα κάτω από την κεντρική πλατεία της κοινότητας.

Διεύθυνση: Αγίου Ιωάννου 17, Δοκίμιο, Αγρίνιο 301 31

Τηλέφωνα επικοινωνίας

26410-23868 – Γραφείο Διεύθυνσης Σχολείου

26413-61625 – Γραφείο Διδασκόντων Σχολείου

26410-25966 – Νέο κτίριο

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου:

https://dim-dokim.ait.sch.gr/