Τιμήθηκε για την προσφορά του ο Ιατρός Παναγιώτης Κ. Στρατόπουλος

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, έλαβε χώρα εκδήλωση - τελετή βράβευσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, στην οποία μεταξύ άλλων ιατρών, βραβεύτηκε και ο συγχωριανός μας Ιατρός Πνευμολόγος, Παναγιώτης Κων. Στρατόπουλος, για την διαχρονική προσφορά του στην Κοινωνία και στον Άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, το Πνευμονολογικό τμήμα του ΠΓΝ Πατρών βράβευσε 5 αφυπηρετήσαντες Πνευμονολόγους, ιδιώτες και ιατρούς ΕΣΥ, της Αχαΐας, καθώς και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας, τιμώντας την προσφορά τους στην κοινωνία, τιμητική εκδήλωση που έγινε κατά τη διάρκεια των εργασιών του 3ου Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου: «Γέφυρα Πνευμονολογίας».

Ο συμπατριώτης μας Ιατρός Πνευμονολόγος, Παναγιώτης Κων. Στρατόπουλος κατάγεται από τα Καλύβια Αγρινίου και διαμένει μόνιμα στην Πάτρα. Ακόμη και μετά τη συνταξιοδότηση του, παραμένει ενεργός και πρόθυμος να ασκήσει το λειτούργημά του.

Οι αρχικές σπουδές του ήταν στην Ιταλία, ενώ το 1988 πήρε την ειδικότητα από το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Σωτηρία». Στη συνέχεια εργάσθηκε στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών ως ιατρός Ε.Σ.Υ σε όλες τις βαθμίδες διαδοχικά, από τις 27/5/1988 έως τις 27/5/2017. Επίσης, εργάσθηκε  με τον βαθμό του Διευθυντή Ε.Σ.Υ. στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», από το έτος 2017 έως 2021 όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Τα τελευταία χρόνια η ειδικότητα της Πνευμονολογίας έχει αναδειχθεί ως καίριας σημασίας και καθιερώθηκε στη συνείδηση ​​του ιατρικού κόσμου και της κοινωνίας, ως ειδικότητα πρώτης γραμμής.