Τελετή για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου Αγρινίου, κατόπιν πρωτοβουλίας της Διευθύντριας, κας Ευφροσύνης Ζάχαρη και του λογοτέχνη κ. Ηλία Μπουντούρη ειδική τελετή δωρεάς βιβλίων από επιχειρηματίες της περιοχής, προκειμένου να ενισχυθεί η σχολική βιβλιοθήκη.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου, κα Ευφροσύνη Ζάχαρη, ευχαρίστησε από την πλευρά της τον κο Μπουντούρη για την παρουσία του στο σχολείο καθώς και για την ευγενική χορηγία των βιβλίων του, ενώ ανέφερε ότι, το προηγούμενο διάστημα είχε αποστείλει επιστολές σε πολλούς εκδοτικούς οίκους προκειμένου να συνδράμουν στην ενίσχυση της βιβλιοθήκης με περισσότερα βιβλία. Αν και μέχρι τώρα η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη, εντούτοις όπως τόνισε η κα Ζάχαρη οι προσπάθειες θα συνεχισθούν. Ευχαρίστησε επίσης θερμά, τους τοπικούς χορηγούς και επαγγελματίες που βοήθησαν και προμήθευσαν τη σχολική βιβλιοθήκη με νέα βιβλία και υπογραμμίσε πως τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι΄την έμπρακτη στήριξή τους.

Ο κ. Ηλίας Μπουντούρης είναι Εικαστικός Δημιουργός, Σύμβουλος Πολιτισμικής Διαχείρισης και συγγραφέας, ενώ τα βιβλία που προσέφερε είναι ηχητικά (Audio Book) από τις Εκδόσεις "Little Island".

Τα 30 εξ αυτών, όλα του συγγραφέα Ηλία Μπουντούρη περιέχουν μικρές ιστορίες με ήρωες παλιούς επαγγελματίες, όπως τις έχουν αφηγηθεί γνωστοί καλλιτέχνες, με συνοδεία ήχων της κάθε εποχής και κατάλληλα προσαρμοσμένων μουσικών του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταμάτη Κραουνάκη & του Στέφανου Βαρελά, αναδεικνύοντας τα Ελληνικά Ξεχασμένα Επαγγέλματα.

Από τα υπόλοιπα, τα 7 ανήκουν στη σειρά Μικρά Οδοιπορικά και περιέχουν ηχητικές περιηγήσεις στην ιστορική και πολιτισμική εξέλιξη της Ελλάδας, προβάλλοντας τον ιδιαίτερο τοπικό πολιτισμό της, επίσης του ίδιου συγγραφέα, τα οποία, μαζί με τα παραπάνω, μπορούν να αποτελέσουν εκπαιδευτικό εργαλείο στα χέρια των παιδαγωγών· ένα ακόμη περιέχει απαγγελίες 14 επιλεγμένων ποιημάτων της λογοτέχνιδος, Ιωάννας Πέτσα.

Ακόμη να σημειώσουμε ότι, ο κ. Ηλίας Μπουντούρης είναι Πρόεδρος του Μουσείου Ελληνικής Λαογραφίας, και έχει καταγράψει και διαθέσει για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ένα εμπεριστατωμένο αρχείο με πηγές που αναφέρονται σε:

Παραδοσιακά ξεχασμένα επαγγέλματα, Ναναρίσματα και ταχταρίσματα, Παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια, Ελληνικά έθιμα και Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Επίσης, διοργανώνει αναρίθμητες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και Εκθέσεις Εικαστικών, καθώς επίσης δημιουργεί Ανοιχτές ή Δανειστικές Βιβλιοθήκες σε Σχολεία, Δήμους, Θέατρα, Κινηματογράφους, Ξενοδοχεία, Τράπεζες, και επαγγελματικούς χώρους όπως cafe, εστιατόρια, νοσοκομεία και άλλους χώρους αναμονής.

Ο κ. Ηλίας Μπουντούρης στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

«Αποτελεί μια κίνηση που τιμά και συγκινεί εμένα αλλά και μια κίνηση που τιμά την παιδαγωγική κοινότητα, την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τους χορηγούς.

Πρόκειται για λαμπρό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν ευαισθητοποιείται η τοπική κοινωνία. Ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν δεν αρκούμαστε στην ευαισθητοποίηση αλλά επίσης κινητοποιούμαστε.

Με την ευχή εκ μέρους μου, οι πιο δυνατοί να συνεχίσουν να συνδράμουν τους πιο αδύναμους, με την ευχή σ΄ αυτόν τον όμορφο τόπο να συνεχίσετε να αγαπάτε και να στηρίζετε την λογοτεχνία, τα βιβλία και την διάδοση της γνώσης, παραδίδω πολύ συγκινημένος τα χορηγούμενα βιβλία μου στα χέρια αυτής της άξιας παιδαγωγού, της κας Ζάχαρη και των υπολοίπων συναδέλφων της, ελπίζοντας να συνεχίσετε πιο θερμά και στον εξοπλισμό της βιβλιοθήκης του Σχολείου Δοκιμίου».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου, Χρήστος Ζαρκαβέλης και Χρύσα Τασολάμπρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, Νίκος Κωστακόπουλος, ο εκπαιδευτικός και υπευθυνος για την βιβλιοθήκη, Σπ. Κατσακιώρης, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές του σχολείου και οι χορηγοί.

 

Εθελοντική αιμοδοσία

Η 7η Βιωματική αιμοδοσία  πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου στο Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου κατόπιν πρωτοβουλίας της Διευθύντριας κυρίας Ευφροσύνης Ζάχαρη και με την συνεργασία όλων των συλλόγων του Δοκιμίου!

Η εθελοντική αιμοδοσία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, με τους εκπαιδευτικούς  του σχολείου και τους κατοίκους του χωριού να προσέρχονται με χαρά να δώσουν αίμα, γιατί  «ΔΙΝΕΙΣ ΑΙΜΑ - ΔΙΝΕΙΣ ΖΩΗ»!