Αγρίνιο: Ημερίδα και παρουσίαση λευκώματος «Τριχωνίδα και Λυσιμαχία – Οι δίδυμες λίμνες»

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Ημερίδα με θέμα: «Τριχωνίδα και Λυσιμαχία – Οι δίδυμες λίμνες» διοργανώνει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ, την Τετάρτη 5 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου επί της οδού Αβρ. Αναστασιάδη 1 στο Αγρίνιο.

Στην ημερίδα θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις σχετικά με τις δράσεις της Μονάδας Διαχείρισης για την προστασία σημαντικών ειδών της περιοχής, τους οικότοπους, την ορνιθοπανίδα και την ιχθυοπανίδα των λιμνών Τριχωνίδα και Λυσιμαχία, καθώς και για τις περιβαλλοντικές υποδομές της λίμνης Τριχωνίδας. Επίσης θα παρουσιαστεί και θα διανεμηθεί δωρεάν το ομώνυμο λεύκωμα «Τριχωνίδα και Λυσιμαχία – Οι δίδυμες λίμνες».

Πρόγραμμα Ημερίδας 

«Τριχωνίδα και Λυσιμαχία - Οι δίδυμες Λίμνες»

18:00 Έναρξη - χαιρετισμοί

18.15  «Οι Δράσεις της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για τη λίμνη Τριχωνίδα»

Ιωάννης Σελιμάς, Αν. Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

18:30 Προβολή Ντοκιμαντέρ «Μια Έξοδος στο αλωνάκι τns βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου»

18:45 «Οι Οικότοποι των λιμνών Τριχωνίδας - Λυσιμαχίας»

Μαλβίνα Καρανίκα, Γεωλόγοε MSc. στέλεχος της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάε Ελλάδας

19:00 Διάλειμμα

19:15  «Η Ορνιθοπανίδα των λιμνών Τριχωνίδας - Λυσιμαχίας. Προστασία, διαχείριση και οικοανάπτυξη»

Γρηγόρης Τσούνης, Βιολόγος - Συγγραφέας

19:30 «Τριχωνίδα και Λυσιμαχία- Οι δίδυμες λίμνες. Υδροβίοτοποι με σπάνια είδη ψαριών»

Γεώργιος Κατσέλης, Καθηγητής του Τμήματος Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών

19:45 «Τριχωνίδα, βιώσιμες, πράσινες και αειφόρες στρατηγικές ανάπτυξης»

Ιωάννης Μάριος Ψιμάδας, Ειδικός επιστήμονας στρατηγικού σχεδιασμού, καινοτομίας και ανάπτυξης. Υποψήφιος Διδάκτορας Καινοτομίας και Σχεδιασμού

Μετά την ολοκλήρωση της ενημερωτικής εκδήλωσης, θα ακολουθήσει συναυλία με τίτλο “Η λίμνη και ο ποταμός της” από το μουσικό σχήμα “Trio Sonus”.