Τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας "Γονεϊκότητες" στο Αγρίνιο

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Μουσείο Καπράλου στο Αγρίνιο, τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας "Γονεϊκότητες/Parenthoods" που διοργανώνει έως τις 25 Μαΐου, το Φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis, στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεών του.

Σε αυτή την επίκαιρη έκθεση συμμετέχουν φωτογράφοι από 24 χώρες, οι οποίοι παρουσιάζουν διάφορες όψεις της γονεϊκότητας και αποδίδουν μέσα από το φακό τους τη χαρά και τις προκλήσεις της.

Χαιρετισμό απηύθηναν η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κα Γεωργία Μπόκα και ο Πρόεδρος του Photopolis κ. Πάνος Καλτσάς ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Η τρέχουσα δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανέδειξε πλήθος ζητημάτων πέρα απ' αυτό των δικαιωμάτων. Ένα από αυτά, το σημαντικότερο ίσως, είναι το ζήτημα της γονεϊκότητας. Τι σημαίνει να είσαι γονιός στις αρχές του 21ου αιώνα; Πώς νοείται, αν νοείται ακόμη, η χαρά και οι προκλήσεις της ιδιότητας αυτής που μόνο αυτονόητη δεν είναι πια;

Η έκθεση «Γονεϊκότητες» λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Καπράλου. Ο Καπράλος είναι από τους ελάχιστους Νεοέλληνες καλλιτέχνες που ασχολήθηκε ειδικά με μια ιδιαίτερη πτυχή της γονεϊκότητας, τη μητρότητα, τόσο συστηματικά και σε τέτοια έκταση. Σε αυτόν το χώρο φωτογράφοι από 24 χώρες παρουσιάζουν όψεις της γονεϊκότητας και ερμηνεύουν με το φακό τους τι σημαίνει γι' αυτούς αυτή η τόσο απλή και ταυτόχρονα πολύπλοκη έννοια».

Παρευρέθηκαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου, Ανδρέας Σκαρτσάρης και Χρύσα Τασολάμπρου, ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Γιαννιώτης και πολλοί φίλοι της τέχνης.

Επιμέλεια έκθεσης: Ελένη Μουζακίτη, Πάνος Καλτσάς

Διάρκεια: 12 – 25 Μαΐου 2024

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

ΔΕΥΤ-ΠΑΡ: 09:00-13:00 & 16:30-19:30

ΣΑΒ: 09:00-13:00

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγρινίου

ΤΟ PHOTOPOLIS FESTIVAL ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ CINEDREAMERS

Επίσης, το Photopolis Agrinio Photo Festival δίνει βήμα έκφρασης στους νέους δημιουργούς του Αγρινίου και παρουσιάζει τρεις ταινίες μικρού μήκους, την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 21.00 μ.μ. στην Παλαιά Δημοτική Αγορά!

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ:

Μεγάλωσα για ν' αγαπάω, ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία: Μαρία Τσαπραΐλη

 

Το Πέπλο, μυθοπλασία

Σκηνοθεσία: Μπιλ Μάττερς

Παίζουν: Σταυρίνα Βασιλοπούλου, Στάλω Νικολάου

Διασκευή μονόλογου Ευτυχίας Πατσιαλού (Α’ βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πεζογραφίας)

Μουσική: Κωνσταντίνος Σαμψών

 

Ένας Κόσμος μες στον Κόσμο, ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία: Σταυρίνα Βασιλοπούλου