Συγκίνησε το κοινό η μουσική εκδήλωση "Ράσο και Φουστανέλα" στο Μεσολόγγι

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πολύς κόσμος παρακολούθησε την χθεσινοβραδυνή υπέροχη μουσικο-αφηγηματική εκδήλωση, εμπλουτισμένη με πολυμέσα υπό τον τίτλο: «Ράσο και Φουστανέλα - Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Μεγάρου (Δεσποτικό), με συμφωνική ορχήστρα και την Χορωδία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό την διεύθυνση του κ. Σπύρου Χολέβα.

Ο Νικήτας Τσακίρογλου ήταν στην αφήγηση, σε κείμενα της Μαρίνας Κασσαβέτη, ο Κώστας Μακεδόνας και η Βίκυ Γιωμπρέ στο τραγούδι, μαζί με τα εξαιρετικά βίντεο της κας Σοφία Διάγκα (video editing), συνδημιούργησαν ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα υψηλού επιπέδου, που ενθουσίασε όλους τους παραβρισκόμενους.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια όλης της εκδήλωσης είχε ο κ. Σπύρος Χολέβας.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου που γέμισαν όλο τον αύλειο χώρο του δεσποτικού, παρακολουθώντας ακόμη και όρθιοι την παράσταση.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαλέξης (Μεσολόγγι)

Το πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου, διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

14:00: Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας – Κήπος Ηρώων

Συνδιοργάνωση: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή – Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

19:00: Το Μεσολόγγι τιμά τους Αδελφοποιημένους Δήμους - Αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας

Συνδιοργάνωση: Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου – Δήμος Μόρφου Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

11:00: Κατάθεση στεφάνων από σπουδαστές και μαθητές, στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων.

18:00: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Τοπικές Αρχές, Συλλόγους, Οργανώσεις και Φορείς, στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων.

20:00: Το Μεσολόγγι τιμά τις χώρες των Φιλελλήνων – Τιμώμενη χώρα: Μεγάλη Βρετανία (Κήπος Ηρώων - Συνδιοργάνωση: Πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα – Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου)

21:00: Γενική Δοκιμή της Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα.