Ο Αγρινιώτης Γεράσιμος Κορδάτος τρέχει σε μαραθώνιο για καλό σκοπό!

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Ο συμπατριώτης μας Γεράσιμος Κορδάτος, είναι 47 ετών, είναι αστυνομικός και εργάζεται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας στο Αγρίνιο. Μάλιστα έλκει την καταγωγή του και από τα Καλύβια Αγρινίου. Ένας αθλητής μεγάλων αποστάσεων με αναπηρία, που δεν το έβαλε όμως κάτω και νέος μεγάλος του στόχος είναι η συμμετοχή του στο Sparta City Ultra σε λίγες μέρες!

Πρόκειται για ένα αγώνα τρεξίματος έξι (6) ωρών που θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη στις 18 Φεβρουαρίου 2024, ένας δύσκολος και επίπονος αγώνας.

Σκοπός του αγώνα που θα λάβει μέρος ο Γεράσιμος Κορδάτος, είναι μέσω της προσπάθειάς του στο Sparta City Ultra να συγκεντρωθούν χρήματα για την υποστήριξη του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Τον Ιανουάριο του 2000 όταν ήταν 23 ετών είχε την ατυχία μετά από ένα τροχαίο ατύχημα να ακρωτηριαστεί το δεξί του πόδι κάτω από το γόνατο.

Από τότε άρχισαν και οι ανησυχίες του για να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και να αποδείξει στους ανθρώπους και κυρίως στα άτομα με αναπηρία ότι στη ζωή μας τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να υπάρχει θέληση και δύναμη.

Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 51 αγώνες τρεξίματος και τριάθλου.

Τον Νοέμβριο 2016 έλαβε μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στην διαδρομή των 42 χιλιομέτρων και κατάφερε να τερματίσει στον προβλεπόμενο χρόνο.

Στις 23 Ιουλίου 2017 έλαβε μέρος στο ZAGORI MOUNTAIN RUNNING στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, έναν δύσκολο ορεινό αγώνα και με τον τερματισμό του έγινε ο πρώτος Έλληνας ακρωτηριασμένος σε ορεινό αγώνα.

Επίσης είναι δύο (2) φορές Πανελλήνιος πρωταθλητής Τριάθλου στην κατηγορία του (ακρωτηριασμένο πόδι) αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος από την Διεθνή Ομοσπονδία Τριαθλου.

Με τη δική σας πολύτιμη συμβολή ο οργανισμός συνεχίζει να δίνει χαρά, δύναμη και ελπίδα στα παιδιά που αγωνίζονται για την ζωή τους.

Τα έσοδα θα διατεθούν απευθείας στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

ΕΔΩ θα βρείτε την φόρμα για την οικονομική συνδρομή σας:

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/ego-trecho-esy-voithas?fbclid=IwAR2YeyNBVj6jZY1qHiFXlYqY41OvFXXl_Cw7AFhDlzyrz8A0cMYHfRPrdYA