Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: Ημερίδα για την μεταδοτικές λοιμώξεις

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Συνεργασία των Αντιπεριφερειαρχών Θ. Μαυρομμάτη και Γ. Ντάτσικα για τις Κοινωνικές Δομές

Ημερίδα διοργανώθηκε στο Μεσολόγγι, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Π.Ε. Αιτωλ/νίας, με θέμα «Οδηγίες και μέτρα αντιμετώπισης μεταδοτικών λοιμώξεων στην σχολική κοινότητα» με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, Θανάση Μαυρομμάτης και της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Π.Δ.Ε.  Άννας Μαστοράκου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Μαυρομμάτης μετά το τέλος των εργασιών της ημερίδας σε δήλωσή του τόνισε συγκεκριμένα: «Διαρκής προσπάθειά μας, ως Περιφερειακή Αρχή, είναι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο και μέσο, τους φορείς υγείας, το ανθρώπινο δυναμικό που μετέχει στην  εκστρατεία προαγωγής και αγωγής υγείας στη σχολική κοινότητα, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαδικασία, έτσι ώστε να ληφθεί κάθε απαιτούμενο μέτρο που θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην μετάδοση λοιμώξεων».

Την ημερίδα παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιατρικών συλλόγων και υπηρεσιών, ενώ μετά το πέρας των κεντρικών εισηγήσεων από τον Δ/ντή Δημόσιας Υγείας Π.Δ.Ε  Θ. Λάμπο και τον Προϊστάμενο Υπηρεσιών Υγείας Π.Δ.Ε. Ιατρό/Πνευμονολόγο, Ν. Μπαραμπάτη, ακολούθησε διάλογος και υποβολή ερωτημάτων.

Προλογίζοντας την συνάντηση η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ευχαρίστησε τον κ. Μαυρομμάτη για την ανταπόκριση και συνεργασία στην υλοποίηση του προγράμματος αγωγής υγείας, ενώ πρόσθεσε πως η ανάληψη της πρωτοβουλίας προέκυψε μετά την διαπιστωμένη έξαρση των λοιμώξεων που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, ειδικά στους σχολικούς χώρους. Εξηγώντας τους βασικούς λόγους οι οποίοι έχουν οδηγήσει στην έξαρση των λοιμώξεων, η κυρία Μαστοράκου αναφέρθηκε στις επιπτώσεις αλλά και το νέο επιδημιολογικό «χάρτη» που δημιούργησε η πανδημία, τονίζοντας την ανάγκη συνέχισης των μέτρων πρόληψης αλλά και ετοιμότητας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.

«Προστατεύοντας την υγεία, την ποιότητα ζωής και την ευημερία των παιδιών, προστατεύουμε το μέλλον του ίδιου του τόπου μας» ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Μαυρομμάτης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η διαρκής ενημέρωση, η πρόληψη και η λήψη μέτρων προστασίας, αποτελούν τους κύριους άξονες αποτροπής δυσμενών εξελίξεων στην υγεία παιδιών κι εφήβων.

 

Συνεργασία των Αντιπεριφερειαρχών Θανάση Μαυρομμάτη και Γεωργίας Ντάτσικα για τις Κοινωνικές Δομές

Με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλ/νίας, Θανάση Μαυρομμάτη και της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας Π.Δ.Ε. Γεωργίας Ντάτσικα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου  στην αίθουσα του Διοικητηρίου στο Μεσολόγγι, με θεματικό αντικείμενο την καλή λειτουργία των κοινωνικών δομών των οποίων την ευθύνη λειτουργίας, εποπτείας κι ελέγχου, έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, στα θέματα συζήτησης περιλαμβανόταν η περαιτέρω ενίσχυση και θεματικός εμπλουτισμός των δράσεων στήριξης που έχουν ως στόχο αφενός την διάγνωση των κοινωνικών αναγκών, αφετέρου την αντιμετώπισή τους στο πλαίσιο μιας συνολικής προνοιακής πολιτικής η οποία εφαρμόζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και απευθύνεται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και σε κάθε πολίτη ξεχωριστά ο οποίος χρήζει υποστήριξης.

Στην σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επίσης η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών  - Περιφερειακό Παρατηρητήριο Μαρία Παππά, η Διευθύντρια της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλ/νίας Αθηνά Σταμούλη και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι, συζητήθηκαν επιμέρους ζητήματα που αφορούν την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με σοβαρά κοινωνικά θέματα όπως είναι η αναδοχή και υιοθεσία, ενώ ταυτόχρονα έγινε καταγραφή των υπηρεσιακών αναγκών για την εύρυθμη λειτουργία και εφαρμογή του επιδιωκόμενου κοινωνικού έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης επεσήμανε την σπουδαιότητα κάθε δράσης και πρωτοβουλίας η οποία απευθύνεται στην κοινωνία, ενώ από κοινού με την κυρία Ντάτσικα δεσμεύτηκαν για άμεση συνεργασία και διαρκή επικοινωνία, με σκοπό την παραγωγή έργου και την αντιμετώπιση κάθε ζητήματος έγκαιρα κι άμεσα προς όφελος των πολιτών.