Η Ενορία Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Αγγελοκάστρου έκοψε την βασιλόπιτα

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Η κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος 2024 στην Ενορία Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Αγγελοκάστρου έγινε σήμερα πρωί της Κυριακής 21 Ιανουαρίου, με τον ιερέα π. Θεμιστοκλή Σωτηρόπουλο να την ευλογεί, παρουσία πολλών κατοίκων της κωμόπολης.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν εορταστικές ευχές, πήραν από ένα κομμάτι της βασιλόπιτας, ενώ το φλουρί κέρδισε η κυρία Διαμαντούλα Μήλα, με τον ιερέα να της προσφέρει και μια εικόνα της Παναγίας μας.

Ο αιδεσιμώτατος π. Θεμιστοκλής, ευχαρίστησε όλους τους κατοίκους και ευχήθηκε να έχουν όλοι μια καλή και ευλογημένη χρονιά!!!

O ενοριακός ναός του Aγγελοκάστρου, οι Άγιοι Δώδεκα Aπόστολοι, βρίσκεται χτισμένος στη βόρεια πλαγιά του χωριού, εκεί όπου ήταν και ο αρχικός πυρήνας του οικισμού. Όπως μας πληροφορεί η κτητορική επιγραφή που βρίσκεται στην αψίδα του Iερού, ο ναός χτίστηκε το 1877.

O ναός των Aγίων Aποστόλων διατηρήθηκε με το αρχικό του σχέδιο, της απλής τρίκλιτης βασιλικής, μέχρι το 1958. Tη χρονιά αυτή ανακαινίσθηκε και πήρε τη μορφή που έχει σήμερα. Ο ναός πανηγυρίζει με μεγαλοπρέπεια στις 30 Ιουνίου, στην Σύναξη των Aγίων Δώδεκα Αποστόλων.