Η βασιλόπιτα του Μουσείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Αγγελόκαστρο

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας υποδέχθηκαν το 2024 με την συνάντηση της Ομάδας "Το σεντούκι του Παππού" χθες Σάββατο 20 Ιανουαρίου, για την κοπή της πίτας. Αρκετοί μαθητές και μαθήτριες, γονείς και φίλοι πήγαν με χαρά για το γεγονός αυτό και η Αριάδνη Δάντε και ο Θεόδωρος Τσιλίκας καλοδέχτηκαν τους καλεσμένους.

Η κυρία Αριάδνη ετοίμασε ένα αφιέρωμα στην μνήμη της Κυρίας Μαίρης Χρυσικοπούλου που έφυγε πριν λίγες ημέρες για το αιώνιο ταξίδι. Ένα μικρό αφιέρωμα στη ζωή της και στον αγώνα της για τη δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου στην πόλη του Αγρινίου, μέσα από φωτογραφικό υλικό και την ανάγνωση ενός μοιρολογιού από την Εσθονία, που ήταν στο σεντούκι του Παππού.

Στη συνέχεια έκοψαν την βασιλόπιτα και έδωσαν σε όλους που ήταν παρόντες το ανάλογο κομμάτι. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Γιαννιώτης, το μέλος της Κοινότητας Αγγελοκάστρου Σωτήριος Ι. Καραλής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοκάστρου, Κωνσταντίνα Καραλή, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Αγγελοκαστριτών Αθήνας & Περιχώρων, Αντώνης Κατσαντώνης, καθώς και αρκετοί γονείς. 

Για το κόψιμο της βασιλόπιτας κλήθηκαν να "βοηθήσουν" ο κύριος Παναγιώτης Γιαννιώτης και η κυρία Κωνσταντίνα Καραλή.

Οι τυχεροί της βραδιάς για τα παιδιά ήταν, ο Βαγγέλης Κασιδιάρης και για τους μεγάλους, ο Παναγιώτης Γιαννιώτης και τους δόθηκαν αντίστοιχα δώρα που επιμελήθηκε η κυρία Αριάδνη Δάντε.  

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή, ευχαριστίες και προς τον κ. Παναγιώτη Καρόπουλο για την προσφορά της βασιλόπιτας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΟΜΑΤΗ ΙΔΕΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!