Έκοψε την βασιλόπιτα το Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλ/νίας του ΤΕΕ

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Το Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ, έκοψε χθες Παρασκευή 19 Ιανουαρίου την βασιλόπιτα στα γραφεία του στο Αγρίνιο, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, παρουσία του Προέδρου κ. Λίνου Μπλέτσα και των μελών του ΤΕΕ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα, λέγοντας ότι «έχετε το προνόμιο τα δικά σας χέρια να στεγάζουν και να δημιουργούν ολόκληρη την κτιριακή υποδομή του τόπου μας. Να έχετε δύναμη να μπορείτε να υλοποιείτε τους στόχους και τα προγράμματά σας και εμείς να απολαμβάνουμε πάντοτε τους καρπούς της δικής σας φαντασίας, του δικού σας σχεδιασμού και της δικής σας δημιουργικότητας».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι τρείς πρώτοι επιτυχόντες μαθητές του νομού Αιτωλοακαρνανίας στα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας κατά το σχολικά έτη 2019-2020, 2020-2021, 2022-2023.

Ανάμεσά τους και Λάμπρος Φ. Πεσλής, από τον Πλάτανο Καλυβίων, ο οποίος σπουδάζει στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Το βραβείο παρέλαβε από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, η μητέρα του φοιτητή, κα Σπυριδούλα Πολύζου – Πεσλή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάσης Παπαθανάσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Δήμαρχοι Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, Ακτίου – Βονίτσης κ. Αθανάσιος Κασόλας και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου ανέφερε τα εξής: «Εύχομαι μία καλή χρονιά σε όλα τα μέλη του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας! Στη κοπή της Βασιλόπιτας παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ. Δαμασκηνού βραβεύσαμε τη νέα γενιά Μηχανικών».

Οι ευχές του Δημάρχου Θέρμου κ. Σπύρου Κωνσταντάρα:«Όπως κάθε χρόνο είμαι παρών στην κορυφαία εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου τιμώντας τα μέλη του, που στηρίζουν την Αιτωλοακαρνανία με τις θεσμικές τους παρεμβάσεις και τις ομάδες εργασίας που συστήνονται για θέματα των δήμων μας».

 

Η βράβευση του Λάμπρου Φ. Πεσλή